Yeni Kaş Devlet Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na Devri Tamamlandı

Yeni Kaş Devlet Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na Devri Tamamlandı

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı 52 yataklı yeni Kaş Devlet Hastanesi’nin TOKİ tarafından Sağlık Bakanlığı’na devrinin tamamlandığı bildirildi.
Eski Kaş Devlet Hastanesi’nin fiziki yetersizlikleri nedeni ile 2009 yılında fiziki şartları ve teknik donanımı yeterli yeni bir hastanenin yapılması ihtiyacının gündeme geldiğini belirten Kaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hüseyin Cahit Ülker, “Bu ihtiyaçlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığımızca Kaş Kalkan yolu üzerine 52 yataklı Yeni Kaş Devlet Hastanesi’nin yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.
Dr. Ülker, Eylül 2009 tarihinde ihalesi yapılan yeni Kaş Devlet Hastanesi’nin inşaatının 26 Ekim 2012 tarihinde tamamlandığını, 27 Kasım 2014 tarihinde ise gerçekleşen geçici kabul ile hastanenin TOKİ tarafından Sağlık Bakanlığı’na devrinin tamamlandığını ve taşınma işlemlerinin başladığını bildirdi. Böylece 2 bin 300 metrekare kapalı alanı ile beklenen hizmete yeterli derecede cevap veremeyen eski Kaş Devlet Hastanesi’nin 2 blok ve 7 bölümden oluşan Yeni Kaş Devlet Hastanesi’nin yapılması ile 15 bin 300 metrekarelik bir alanda hizmet vermeye devam edeceğini söyleyen Dr. Ülker, ayrıca 25 olan mevcut hastane yatak sayısının 52’ye çıkarıldığını açıkladı.En yakın zamanda Yeni Kaş Devlet Hastanesi’nin hizmete açılacağını ifade eden Dr. Ülker, “Vatandaşlarımıza daha etkili, verimli, kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmetini vermeye eskisinden daha da güçlü bir şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.