YENİ MALATYASPOR TARAFTARINDAN FEDERASYONA MESAJ

YENİ MALATYASPOR TARAFTARINDAN FEDERASYONA MESAJ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Yeni Malatyaspor ile Tokatspor arasında oynanan ve 2-2 biten müsabakanın hakemine tepkiler dinmek bilmiyor. Verdiği kararlarla Yeni Malatyaspor taraftarından büyük tepki alan karşılaşmanın hakemi Levent Balcı’nın ortamı gerdiğini belirten Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal, yıllardır Malatyaspor üzerinde oynanan bazı oyunların olduğunu ileri sürdü.
“SAHA DIŞI OLAYLAR TAKIMIMIZA YANSIYOR”
Yeni Malatyaspor’un sahipsizliğinin bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Murat Soysal, “Tokat maçına takımımız çok iyi başladı. Maçın başında 5-0 gibi bir skorun müjdesini verir gibi oynadı. Ama gerek futbol federasyonu, gerekse hakemler bunu frenlemek için yine devreye girdi. Gerekeni yaptılar. Yılardır üzerimizde oynanan bazı oyunlar var. Acaba diyorum, federasyonun bizimle ilgili önceden kestiği bir bilet mi var? Her sene aynı senaryoları izliyoruz. Bir kez daha sahipsiz olduğumuzu söylemek istiyorum aracılığınızla. Takımın tek sahibi taraftarlardır. Yönetim elinden geleni yapıyor. Fakat sonuçta geçemediğimiz bazı engeller var. Tabi futbolda her şey sahanın içinde bitmiyor. Sahanın dışında oynanan oyunlar bizim takımımıza bariz bir şekilde yansıyor. Tabi bunun önüne Tokat maçı sonrasında yaptığımız gibi geçemeyiz. Bizim biraz daha sağduyulu olmamız gerekiyor. Özellikle şu kritik dönemde taraftarımızın daha sağduyulu olması lazım. Herkesin biraz daha sinirlerine hakim olması lazım. Çünkü yaptığımız her şey takımımıza zarar veriyor. Bu dönemde sinirlerimize biraz hakim olabilirsek, eminim sezon sonunda gülen taraf biz oluruz” dedi.
“MİLLETVEKİLLERİ TAKIMA SAHİP ÇIKSINLAR”
Yeni Malatyaspor’un maçlarına daha adil hakemler istediklerini söyleyen Murat Soysal, “Biz çok bir şey istemiyoruz. Biz maçlarımıza adil hakemler istiyoruz. Grubumuzdaki Pendik ve Ümraniye takımlarının maçlarını da takip ediyoruz. 89’larda 90’larda verilen penaltıları da biliyoruz. Ev sahibi takımlara tanınan toleransları da biliyoruz. Fakat bizim burada bırakın toleransı, maçlar adil bile yönetilmiyor. Biz buraya daha iyi hakemlerin gelmesini, daha iyi gözlemcilerin gelip olayları izlemesini istiyoruz. Bugün Türkiye’de futbolun bittiği şu günlerde, karda kışta 10 bin taraftarla takımını destekleyen şu takımın emeğine saygı duyulmalı. 2 milyon nüfuslu bir ilden bahsediyoruz. Bu sanıldığı kadar basit bir olay değil. Bu anlamda herkesin biraz daha bu olaya sahip çıkması lazım. Özellikle vekillerimizden istirhamımız gelip takıma sahip çıksınlar. Malatya bir futbol şehri, taraftar takımıza yeteri kadar sahip çıkıyor. Ama bizi temsil edenlerin sahip çıkması daha farklı olur” ifadelerini kullandı.
“ÜÇ TARAFTARIMIZ YARALANDI, BİRİNİN DURUMU CİDDİ”
Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Soysal, Tokat maçı sonrası çıkan olaylardan dolayı üç taraftarın yaralandığını, birinin ameliyata alındığını belirterek, “Maç sonrasında 3 taraftarımız yaralandı. Birinin durumu ciddiydi ameliyata alındı. O kardeşlerimize Allah’tan şifa diliyoruz. Onları da yalnız bırakmıyoruz. Sürekli hastanedeyiz. İnşallah bu işin sonu iyi olur. Bu filmin sonunu güzel görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.