Yeni Malatyaspor Tokat Maçı Hazırlıklarına Başladı

Yeni Malatyaspor Tokat Maçı Hazırlıklarına Başladı

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’taki erteleme maçında Ofspor’u 1-0 yenerek, puan tablosunda ikinciliğe yükselen Yeni Malatyaspor Pazar günü kendi sahasında oynayacağı Tokat maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Türkiye Futbol Federasyonu antrenman sahasında Teknik Direktör Feyyaz Uçar yönetiminde yapılan çalışmada Ofspor karşısında ilk on birde forma giyen futbolcular düz koşu yaparken, diğer futbolcular dar alanda taktik ağırlıklı pas çalışması yaptı.
Of karşısında alınan galibiyetten dolayı morallerin yüksek olduğu gözlenen antrenmanda uyarılarda bulunan Teknik Patron Feyyaz Uçar, saha ortasında yaptığı toplantıda Of maçını unutup Tokat maçına konsantre olmaları gerektiğini futbolcularıyla paylaştı.
Yeni Malatyaspor’da Ofspor ile oynanan erteleme maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen golcü oyuncu Aydın Çetin ise forma giyemeyecek.
Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren çalışmanın öncesinde basının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Feyyaz Uçar daha güçlü, agresif ve mücadele eden bir takım oluşturmak istediğini, son iki maçta atılan gollerin dakikalarına bakıldığında bunu biraz hissettiğini kaydetti.
“ŞAMPİYONLUK KOLAY BİR ŞEY DEĞİL”
Gruptaki bütün maçların mücadele maçı olduğunu belirten Uçar, “Bu takım son iki deplasman maçında 80’inci dakikalarda gol attı. Fizik kondisyon olarak istenilen düzeyde olmasak da, doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun dışında her iki deplasmanda da bir deplasman takımının kazanması gerektiği kadar pozisyona girdik. Bunlar bizim için sevindirici. Tabi genel anlamda rakiplerin bize önlem alması doğal. Çünkü şampiyonluğa oynayan bir takımız. Genelde savunma amaçlı çıkıyorlar. 1 puana razı çıkıyorlar. Bu bizi biraz zorluyor açıkçası. Ama tabi bunlar için de bazı önlemlerimiz olacak, daha tempolu oynayarak, daha çabuk oynayarak. Forvette belki daha fazla adam kullanarak bunu aşmaya çalışacağız. İyi bir başlangıç yaptık ama daha hala yolun başındayız. Şampiyonluk kolay bir şey değil. Mücadele gerektiriyor, özveri gerektiriyor, sabır gerektiriyor. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
“KENDİ TAKIMIM İÇİN BİLE ŞU MAÇI KAZANIR DİYEMİYORUM”
Gruptaki güç dengelerini de değerlendiren Teknik Direktör Feyyaz Uçar, ”Gruptaki takımlar beni şaşırtmadı. Altay’da yine böyle bir grupta çalıştım. Takımların kapasiteleri belli, genelde mücadele edene takımlar. Belki maçlara gelen çoğu insan keyif almıyor. Bizim gibi hedefe oynayan takımların maçları gollü, pozisyonu bol olabilir. Ama genelde bakıldığında bütün maçlar mücadele maçı. Herkes kapanıyor. Herkes kontratakla çıkıyor. Bu da biraz oyunu keyifsizleştiriyor. Şu maçı şu takım rahat kazanır diyemiyorsunuz. Ben kendi takımım için bile bunu söyleyemiyorum. Zaten rahat kazanamıyorsunuz, kazanamayacağız da. Ama tabi ki elimizden geleni yapacağız. Bazı takımların futbolcu kadrosu olarak üstünlüğü var. Ama takımların arasında çok fazla bir fark yok. İyi takımları saydığınız zaman bu sayı 3 ya da 5. diğer takımlar mücadele ederek oynamaya çalışıyor. Bir de biliyorsunuz bizim grupta 4 takım düşüyor. 5 takım Play-Off mücadelesi yapıyor. Şampiyonluğa oynayacak takımlar tabi ki sıyrılacak. İnşallah biz de onlardan biri oluruz. Yani mücadelenin çok üst düzeyde yaşanacağı bir ikinci yarı olacak. İlk yarıdan çok farklı olacak bu yarı” şeklinde konuştu.
“SANTRAFOR ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR”
Bir gazetecinin transferle ilgili sorusunu da cevaplayan Uçar, “Biz bugüne kadar nokta transferlerimizi yaptık. Hepsinden de çok memnunum. Geldiklerinden beri performanslarıyla hakikaten doğru iş yaptığımızı gösteriyorlar. Bir de tek eksiğimiz kaldı, santrafor. Bugün liglerde santrafor aramayan takım yok. Böyle bir sıkıntımız var. Biz de istiyoruz ki aldığımız oyuncu banko oynayacak hazır bir oyuncu olsun. Transferin son dakikasına kadar bunun çabasını göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
“TAKIMIM YORGUN”
Feyyaz Uçar son olarak bu haftaki Tokat maçıyla ilgili konuşarak, “İki deplasman maçını üst üste oynadık. Konya maçında 45 dakika 10 kişi oynadık. Takımım biraz yorgun. Hafta sonu Aydın’ın da cezalı olması bizim için sıkıntı. Bugün biraz hafif bir idman yapacağız. Biraz toparlanma çalışması yapacağız. Biz şampiyonluğa oynadığımız için hedefimiz belli. Tokat karşısına kazanmak için çıkacağız” dedi.