Yeni nesil mühendislik okulu açılıyor

Yeni nesil mühendislik okulu açılıyor

Ar-Ge, tasarım, kalite, yalın üretim ve dijital dönüşüm gibi alanlarda tam donanımlı mühendisler yetiştirmek amacıyla ‘Yeni Nesil Mühendislik Okulu’nu hayata geçiren Faveo Eğitim & Danışmanlık, modern iş dünyasının ihtiyaçlarını tam manasıyla karşılayan bir yapıyı Bursa ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’ye kazandırıyor. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının git gide daha önemli hale geldiği günümüz iş dünyasında, yetkinliklerin de ihtiyaçlara cevap verebilir durumda olması gerektiğinin altını çizen Faveo Eğitim & Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, “Yeni Nesil Mühendislik Okulu ile sanayinin, Ar-Ge Merkezlerinin ve tüm iş dünyasının aradığı nitelik ve yetkinliklerle donatılmış mühendisler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Programın on binlerce mühendise istihdamları noktasında yol göstereceğini kaydeden Gül, “Özellikle seçmiş olduğumuz bu mühendislik konularının üniversiteler de bölümleri yok. İş hayatı ise tecrübeli ya da en azından bilgisi olan mühendisleri tercih ediyor. İş bulamayan, meslek tercihi yapamayan on binlerce mühendise istihdamları konusunda yol gösterecek ve destek olabilecek bir program hazırladık” diye konuştu.

Fark yaratacak yetkinlikler…

Endüstri 4.0’ın iş hayatına girmesi, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte iş dünyasının mühendislerden beklentilerinin de değiştiğini ifade eden Barış Gül, “İş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek yeni nesil mühendislerin yetişeceği bu programda; üniversite öğrencileri, yeni mezunlar ve iş yaşamının başında olan mühendisler, alanında uzman eğitmenlerle birlikte bu değişim ve dönüşümün tüm parametrelerini ele alacak ve fark yaratacak yetkinlikler kazanacaklar” şeklinde konuştu.

20 gün 160 saat eğitim…

Yeni Nesil Mühendislik Okulu’nun ilk etapta Bursa ve İzmir’de açılacağını ifade eden Faveo Eğitim & Danışmanlık Teknik Projeler Koordinatörü Dr. İsmail Durgun ise, Okul’un; ilk etapta Ar-Ge ve Tasarım Mühendisi, Dijital Dönüşüm Mühendisi, Yalın Üretim Mühendisi ve Kalite Mühendisi Yetiştirme Programı olmak üzere dört farklı alanda eğitim vereceğini söyledi. Her bir programın 20 gün boyunca süreceğini de dile getiren Dr. Durgun, “20’ye yakın eğitmenimiz ve toplamda 20 farklı ders başlığında 160 saat devam edecek olan ‘Yeni Nesil Mühendislik Okulu’nda katılımcılara modern iş dünyasının mühendislerden beklediği tüm yetkinlik ve nitelikleri kazandırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.