Yeni Yıldırım’ın şefkati Bosna’ya ulaştı

Yeni Yıldırım’ın şefkati Bosna’ya ulaştı

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Balkan Kadınlar Derneği (BALKADER) işbirliği hayata geçirilen proje kapsamında Bosna Hersek’in Tuzla şehrinde ilköğretim düzeyinde eğitim veren Zavidovici, Kalesija ve Srebrenica’daki okullara bilgisayar ile çok fonksiyonlu yazıcılar teslim edildi. Yıldırım Belediyesi Meclis Üyeleri Zehra Sönmez, Ebru Ahu, Şeyma Gürdere, Eylem Özdemir, Emine Yazıoğlu ve Nimet Yıldız, Yıldırım Kent Konseyi Üyesi Asima Uzak ile BALKADER Bursa Şubesi Başkanı Hayriye Kosova’dan oluşan heyet tarafından bilgisayarlar ve yazıcıların tesliminin yapıldığı bilgisini veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bosnalı kardeşlerimiz tarihte büyük acılar yaşadılar. Son olarak da sel felaketi ile zarar gören okulları için üzülen kardeşlerimizin yüzünü güldürebilmek adına önemli bir projeye imza attık” dedi.

"KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"
Yıldırım’ın duyarlı, yardıma ihtiyacı olanların yanında bir toplum yapısına sahip olduğunu ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bizler de hemşehrilerimiz bu özelliklerini Bosna Hersek’e yansıtarak, oradaki yavrularımızın acılarını hafifletmek için bir adım attık” diye konuştu.
Yerel yönetimlerin sadece sorumlu olduklarını bölgenin değil, tüm kardeşliğin yanında olacak bir yaklaşım göstermesi gereğine vurgu yapan Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak mazlumun, yardıma ihtiyacı olanın her zaman yanında olacağız. Bundan sonraki süreçte de kardeşlerimizin derdini paylaşıp, onlara yardım ederek hüzünleri tebessüme çevirme hedefinde olacağız” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Bosna Hersek’e yardımları ulaştıran heyet, Edebali’ye Bosnalılardan gelen hediyeleri de iletti.