Yenimahalle’den Vergi Kolaylığı

Yenimahalle’den Vergi Kolaylığı

Torba Yasa olarak bilinen vergi borcu yapılandırmasında son başvuru süresi 1 ay uzatıldı.
Borçların yapılandırılmasını öngören 6552 sayılı Kanun’un 73’üncü maddesi gereğince Yenimahalle Belediyesi’ne borcu olan vatandaşların vadesi geçmiş 2013 yılı sonuna kadar olan Emlak ve Çevre Temizlik Vergi borçlarını ödemelerinde tarih ileriye alındı. Daha önce 1 Aralık 2014 tarihi son gün olarak belirlenen Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarının yapılandırılmasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2014 olarak değiştirildi. Yenimahalleli mükellefler, belediyeye başvurdukları takdirde birikmiş borçlarını gecikme zammı ödemeden anapara üzerinden peşin ya da 36 ayda 18 taksit şeklinde ödeyebilecekler. 31 Aralık Çarşamba gününe kadar geçerli olan yapılandırma hizmeti, sadece belediye hizmet binasından değil, Batıkent, Karşıyaka, Gazi Mahallesi, Şentepe, Tapu Semt birimlerinde açılan tahsilat veznelerinden yapılabilecek. Vergi borçları, PTT şubelerinden 211 656 posta çeki hesabından da ödenebilecek. Ayrıca belediye yaşlı, engelli, hasta ve hamile vatandaşların 444 93 64 numaralı telefonu aramaları halinde mobil tahsilât aracını ikamet adresine göndererek, mükelleflerin tahsilat işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak.
Öte yandan zamanı kısıtlı olan vatandaşlar, uzun kuyruklarda beklemeden T-belediye ve E-belediye hizmetleri sayesinde yine vergilerin ilk taksitlerini zahmetsizce ödeyebilecek. Telefon belediyeciliğini kullanarak 343 30 00 numaralı telefondan ve günün her saati www.yenimahalle.bel.tr adresinden online olarak kredi kartı ile ödeme işlemleri gerçekleştirilecek.
Vergi borçlarını bankalar aracılığı ile ödemek isteyen vatandaşlar ise anlaşmalı bankalar TEB, Vakıfbank, Halk Bankası, İNG Bank, Şekerbank ve Denizbank şubelerinden ödeme yapabilecek. Bunların yanı sıra “World” özelliği taşıyan kredi kartına sahip vatandaşlar, vergi ödemelerini faizsiz 5 eşit taksitle ödeyebilecek.