Yenimahalleli Çocuklarin Deniz Keyfi

Yenimahalleli Çocuklarin Deniz Keyfi

Yenimahalle Belediyesi ve ODTÜ Mezunlar Derneği Ankara Gönüllü Takımı 21 çocuğun hayalini gerçekleştirdi. Seferihisar yaz çalışma kampı ile derslerinde başarılı, gelir durumu düşük olan Yenimahalleli 21 ilköğretim öğrencisi tatil yapma fırsatı buldu.
Yenimahalle Belediyesi ve ODTÜ Mezunlar Derneği Ankara Gönüllü Takımı, 21 çocuğun hayalini gerçeğe dönüştürdü. Seferihisar yaz çalışma kampı ile derslerinde başarılı, gelir durumu düşük olan Yenimahalleli 21 ilköğretim öğrencisi tatil yapma fırsatı buldu. ODTÜ’lü üniversite öğrencileri ve bazı velilerin de öğrencilere rehberlik ettiği kampta, çocuklar doyasıya eğlendi. Okul sezonu boyunca ODTÜ’lü öğrencilerinden ücretsiz kurs alan çocuklar, beş gün süren Seferihisar kampında bol bol spor yaptı, sanatsal faaliyetlerde bulundu ve denizin tadını çıkardı. Bölgedeki tarih mirasıyla da tanışma fırsatı bulan öğrenciler Meryemana, Efes ve Şirince’yi gezdi.
Özellikle ekonomik sıkıntı çeken ve derslerinde başarılı olan çocuklarını tatile gönderemeyen ailelere öncelik verdiklerini vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Çocuklar bizim geleceğimizin mihenk taşıdır. Yenimahalle Belediyesi, çocukların ufkunu geliştirecek projelere imza atmaya devam edecektir" dedi.
Her çocuğun eğlenmeye ve tatil yapmaya hakkı olduğuna da dikkat çeken Yaşar, "Bu tatilde çocuklarımız eğlenerek, eğlenirken de öğrenerek geçmiş yılın yorgunluğunu attılar" diye konuştu.