Yerel Seçimde Vaat Edilen 150 Yataklı Kestel Devlet Hastanesi Tbmm’de

Yerel Seçimde Vaat Edilen 150 Yataklı Kestel Devlet Hastanesi Tbmm’de

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Kestel ilçesinde seçimler öncesi tabela asılan hastane inşaatının durumunu meclis gündemine taşıdı.
Tayan, “150 yataklı Kestel Devlet Hastanesi alanı Kestel’imize hayırlı olsun” tabelasıyla 30 Mart mahalli seçimlerinde vatandaştan oy istendiğini, ancak seçimin üzerinden aylar geçmesine rağmen herhangi bir çalışma başlatılmadığını söyledi. Seçimler öncesi vatandaştan ‘150 yataklı Devlet Hastanesi alanı Kestel’imize hayırlı olsun’ tabelaları konularak oy istendiğini belirten Tayan, “Kestel Belediyesi tarafından seçim arifesinde yapılan propagandayla her şey bitmiş ve kesinleşmiş gibi bir algı oluşturulmuştur” dedi.
Tayan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması talebiyle meclise verdiği önergede, “Kestel girişine konan bu tabelanın bulunduğu yer Sağılık Bakanlığına devredilmiş midir? Kararın sayısı ve tarihi nedir? 2014 yılı yatırım programında Kestel Devlet Hastanesi var mıdır? Varsa, yatırım programındaki sıra numarası kaçtır? Kestel Devlet Hastanesi ihalesi yapılmış mıdır? Yapılmadı ise ne zaman yapılacaktır?” diye sordu.