Yerköylü Şehit Aileleri Çanakkale’ye Gitti

Yerköylü Şehit Aileleri Çanakkale’ye Gitti

Yozgat’ın Yerköy Şehit Aileleri Derneği tarafından hazırlanan ’Çanakkale Gezi Programı’ projesi kapsamında Yerköy ve köylerinde yaşayan Şehit Aileleri ve Gaziler Çanakkale’ye götürüldü.
Molla Hüsrev Camii önünden buluşan Şehit Aileleri ve Gazileri uğurlamaya, İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yerköy Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ahmet Kepir, gezi programına, Yerköy ve köylerinden 42 kişinin Çanakkale’ye gittiğini söyledi.
Şehit Aileleri ve Gazilere yönelik düzenlenen bu gezinin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Yerköy Şehit Aileleri Derneği tarafından düzenlendiğini belirten Kepir, “Derneğimiz tarafından, 15 Nisan 2014 tarihinde hazırlanarak İçişleri Bakanlığa sunulan “Çanakkale Gezi Programı” onaylandı. Onaylanan projemiz sayesinde şehit ailelerimiz ve gazilerimiz 3 gün boyunca Çanakkaleyi gezme fırsatı bulacaktır. Gezi programı, Yerköy ilçemizde ve köylerde bulunan 42 kişi katıldı. Düzenlenen bu gezi programının finansı tamamen İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesince karşılanmaktadır. Gezimizin amacı şehit yakınları ve gazilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak, manevi ve sosyal çöküntü içerisine düşen şehit yakınları ve gazilerimizi yeniden topluma kazandırmaktır” dedi.
İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök ise Yerköy Şehit Aileleri Derneği tarafından hazırlanan bu projenin gururlandığını ifade ederek, “Şehit Aileleri Derneği tarafından hazırlanan bu proje gerekli mercilerden onaylanarak kabul edilmiş bir projedir. Hazırlanan bu proje sayesinde ailelerimiz, kültürel ve sosyal içeriklerini artırmak, kendi aralarındaki kaynaşmayı sağlamak amacıyla, Atalarımızın şanlı savaşlar verdiği Çanakkale Ruhunu yaşatmak yola çıktılar. Böyle bir programı hazırlayanlara, projenin kabulü ve hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.