Yerli Ve Yabancı Uzmanlar Çocuğa Yönelik Şiddeti Konuştu

Yerli Ve Yabancı Uzmanlar Çocuğa Yönelik Şiddeti Konuştu

Beyoğlu’nda “Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi” kapsamında gerçekleştirilen sempozyuma katılan yerli ve yabancı uzmanlar çocuğa yönelik şiddeti ele aldı.
Bernard Van Leer Vakfı desteği ile Kültür Kenti Vakfı tarafından Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek olan sempozyumda çocuğa yönelik şiddet tartışıldı. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın evsahipliğinde gerçekleşen sempozyuma çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen ve uzman katıldı. Sempozyumda katılımcılar ebeveynlerin çocuklarına yönelik davranışlarını ve aile içi şiddeti ele aldı.
Şiddet konularına yönelik sempozyumlar yaptıklarını ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Sosyal hayatımız içerisinde insanların birbirlerini daha iyi anlamaya, daha iyi anladıkça ona göre davranmaya ihtiyaçları olduğu kesin. Beyoğlu’nda vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız anketlerde kadınlarımız, aileler, psikolojik destek almak. Çocuğuna, eşine, komşusuna nasıl davranacağını iyi bilmek. Bu davranışların nedenlerini daha iyi anlamak ve bu davranışa göre bir anlayış biçimi sergilemek. Bunun bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Uzunca yıllardır semt konaklarımızda bu bilinçlendirme sempozyumlarını yapmaya gayret ediyorduk” dedi.
Son 3 yılda kadın, çocuk ve aile içi şiddete yönelik birçok çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Başkan Demircan, “Umut ederim ki bu deneyimlerimiz hem bizi geliştirmeye hem de böyle organizasyonlar yapmaya niyeti olanlara ışık tutsun” diye konuştu.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin ise şiddete maruz kalan çocukların yetişkinlik döneminde çeşitli ruhsal bozukluklar yaşadığını söyledi.
Aytekin, “Şiddet geçmişi insanlık tarihiyle paralel olan ve dolayısıyla da insanoğlunun en önemli problemlerinden birisi. Çocukluğunda şiddet gören birey yetişkin olduğunda kendisi daha çok şiddet uyguluyor. Bu yüzden birbirini tetikleyen ve besleyen bir niteliği var. Bugün uyguladığımız şiddet yarın daha büyük bir şiddetle karşımıza çıkıyor. Şiddet gelecek nesilleri olumsuz etkileyen temel problemlerimizden birisi” diye konuştu.
Sempozyum, katılımcıların sunumları ile devam etti.