Yeşim Tekstil üretime ara veriyor

Yeşim Tekstil üretime ara veriyor

Koronavirüs salgınının üretime etkisi büyüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, koronavirüs tehdidi sebebiyle, eğitime verdiği arayı uzatması da bunda etkili oluyor. Bu doğrultuda el işçiliğine dayanan ve ağırlıklı kadınların istihdam edildiği tekstil sektöründe makineler durmaya başladı. Yeşim Tekstil de üretime iki hafta ara verme kararı aldı. Bursalı tekstil devi, 30 Mart Pazartesi günü itibarıyla üretime ara verecek. Alınan bilgiye göre, Yeşim Tekstil’in bu kararında kreşlerin koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılması etkili oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılış izni verilen özel kreş, gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüpleri, 16 Mart’tan itibaren tatil edilmişti. Yeşim Tekstil de bünyesindeki 400 çocuk kapasiteli kreşi, Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda kapatmıştı. En büyük dört entegre tesisten biri Yeşim Tekstil, 144 bin metrekaresi kapalı ve 181 bin metrekaresi açık olmak üzere, Bursa’da toplam 325 bin metrekare alan üzerinde, hazır giyim ve ev tekstili üzerine üretim yapıyor. Yaklaşık 2 bin 500 kişi istihdam ediyor. Üretimine 1983 yılında başlayan Yeşim’in, günlük üretim kapasitesi 50 ton örme, 60 ton boyama, 100 bin metre baskı ve 150 bin adet hazır giyim ile 100 bin adet ev tekstilinden oluşuyor.

Dünyada hazır giyim sektöründe aynı çatı altında iplikten mamul ürüne kadar tüm işlemleri kendi bünyesinde yapabilen en büyük dört entegre tesisten biri. Aynı zamanda Türkiye’de yarattığı istihdam alanıyla da en büyük firmalar arasında yer alıyor. Dünyanın en ünlü markalarına üretim yapan Yeşim Tekstil, hazır giyimde Nike, Esprit; ev tekstilinde Matheis Schlafgut gibi firmalarla stratejik ortaklık yapıyor. Diğer üretim yaptığı markalar ise Zara,Pull&Bear, Bershka, Esprit, EDC, Calzedonia, Under Armour, Tommy Hilfiger ve Guess.
 

Kaynak: ekonomigazetesi