Yezidilerin Silopi’ye Gelişleri Devam Ediyor

Yezidilerin Silopi’ye Gelişleri Devam Ediyor

Irak’ta yaşana olaylar sonrası Yezidilerin Şırnak’ın Silopi ilçesine kaçışları devam ediyor. AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, Yezidiler için Silopi’de 100 dönüm üzerine kamp kurulacağını söyledi.
Silopi şehir dışında yer alan Yezidiler, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık taramasından geçirildi. Irak’ın Sincar ve çevre bölgelerinden kaçan Yezidilerin kaçışları devam ediyor. Yezidileri bir bölümü şehir dışında buluna konutlarda kalırken bazıları ise ilçe merkezinde bulunan evlerde kalıyor. Şehir dışında bulunan konutlarda kalan Rizo Mico günlerce yol yürüdükten sonra güvenli bölgeye ulaştıklarını ve oradan araçlarla Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Mico, "Şengal bölgesinden kaçarak buralara geldik. Orada çok sıkıntılar çektik gün boyuca yollar yürüdük. Sonunda güvenli yerlere ulaştık. Ancak yollarda çok şeyler gördük. Çoğu arkadaşımız susuzluktan ve açlıktan olduğu yerde kaldılar akıbetlerinin ne olduğunu bilemiyoruz. Orada bir sürü akrabamız kaldı. Onları çok merak ediyoruz. Silopi’de bize çok iyi davrandılar bütün ihtiyaçlarımızı karşıladılar kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
IŞİD elemanlarından kaçtıklarını ifade eden Gule Sido ise Türkiye’ye zor şartlar altında geldiğini söyledi. Ailesinin bir bölümünün Irak tarafında kaldığını ifade eden Gule Sido, "Biz hepimiz beraber gelemedik çoğumuzun pasaportumu yoktu. Olmayanlar gelemediler. Onları çok merak ediyoruz. Biz bazen telefonlar ile ulaşmaya çalışıyoruz ancak telefonlar kapalı onlardan bir haber almak için yetkililerden yardımlar bekliyoruz" diye konuştu.
Gule Sido, kampta her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ancak yine de Irak’ta yaşanan savaş ortamının bir an önce son bulmasını ve evlerine dönmek istediğini söyledi.
SİLOPİ İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN SAĞLIK TARAMASI YAPILDI
Konutlarda bulunan Yezidiler Silopi İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık taramasından geçiliyor. Sağlık taraması sırasında durumu iyi olmayan hastalar hastaneye sevk edilirken ayrıca ilaç ihtiyaçları belirlenip daha sonra hastalara ilaçlar temin ediliyor. Silopi’de Irak’ta yaşanan olaylar sonrası bölgelerinden kaçan Yezidiler için kamp kurulacağı bildirildi.
"YEZİDİLER İÇİN KAMP KURACAĞIZ"
AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, Irak’tan kaçan Yezidiler için ilçede 100 dönüm arazi üzerinde kamp kurulacağı ve bu kurulan kamplarda bütün ihtiyaçların devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Fatih Bilen Yezidilerin geldiği ilk günden itibaren kendilerine her türlü desteği sunan Silopili vatandaşlara çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.