Yibo’lu Öğrencilerden Öğretmenlere Yıldızlı Gece

Yibo’lu Öğrencilerden Öğretmenlere Yıldızlı Gece

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Oltu İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından bir müzik eğlence programı düzenlendi.
Efkan Ala Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama gecesi davetlilerden ‘yıldızlı pekiyi’ aldı. Büyük beğeni toplayan kutlama gecesi programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Kutlama programının açılış konuşmasını Oltu İMKB YİBO Müdürü Osman Yeşilyurt yaparken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise okul öğretmenlerden İrfan Delice yaptı.
Müzik eğlence programında İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin’in yanı sıra Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’de birer konuşma yaptı.
Mesleğin her türlü zorluğuna göğüs gererek geleceğe yüzlerce eser bırakmış ve mesleğin zirvesinde emekliye ayrılmış olan emekli öğretmenlerden Ahmet Yarar’da emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı.
Emekliye ayrılan Ahmet Yarar ve Habip Şahin’e hizmetlerden dolayı Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Nurdan Gürel’in de bir konuşma yaptığı kutlama gecesinde şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Liseler arası kompozisyon yarışmasında Oltu Anadolu Lisesi’nden Halim Albayrak birinci olan eserini, Oltu Ortaokulu öğrencilerinden Ömür Bulut ise yine birinci olan şiirini okudu. Bu arada ilkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Melike Ayyıldız’ın yaptığı resim sinevizyondan sahneye yansıtılırken birinci olan öğrenciler ödüllerini Kaymakam Zengin’in elinden ikinciler Garnizon Komutanı vekili Binbaşı Ümit Başaran’dan, üçüncüler ise ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül’ün elinden aldı.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlere yönelik İMKB YİBO Müdürü Osman Yeşilyurt eşliğinde bir yemin töreni de gerçekleştirildi.
Yemin töreninin ardından İMKB YİBO Müzik Öğretmeni Ferit Tiryaki yönetimindeki okul korosu sahne aldı. Davetlilere keyifli dakikalar yaşatan okul korosunun sahne performansı davetlilerce ‘yıldızlı pekiyi’ ile karşılandı.
Daha sonra sahne alan müzik öğretmenlerinden Ferit Tiryaki, Gökhan Esmer ve Sakine Yaşar profesyonel sanatçılara taş çıkartacak şekilde birbirinden güzel müzik eserlerini seslendirdiler.
Programa; Garnizon Komutan vekili Binbaşı Ümit Başaran, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bayram Kayıkçı, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, Oltu Ticaret Odası Başkanı Baki Karaca, İlçe Nüfus Müdürü İlhami Akyel, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra kalabalık davetli topluluğu katıldı.