Yiğit Bebek İçin Seferberlik

Yiğit Bebek İçin Seferberlik

Ordu’da Özge-Erdem Yılmaz çiftinin özel bir hastanede dünyaya gelen ikiz bebeklerinden biri olan ve yoğun bakım ünitesinde iki kez kalbi duran Yiğit bebek, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’ın girişimiyle ambulans uçakla İstanbul’a götürüldü.
Hafta sonu Ordu’daki özel bir hastanede dünyaya gelen Özger-Erdem Yılmaz çiftinin ikiz bebeklerden biri olan Yiğit bebeğin kalbi iki kez durdu. Kalbine giden damarın gelişmediği ve Ordu’da tedavi edilemeyeceği ortaya çıkan Yiğit bebeğin acilen İstanbul’a sevk edilmesi gerektiği belirtildi. Karayolu yolculuğu ile bunun mümkün olmadığı vurgulanınca Yiğit bebeğin ailesi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’a ulaştı.
Olayı öğrenen Milletvekili Ünal, Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek ambulans uçak ayarlanmasını sağladı. Ordu’dan Samsun’a götürülen Yiğit bebek, Samsun’dan hava ambulansı ile İstanbul’a götürüldü. İstanbul’da Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde tedavi altına alınan Yiğit bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Yiğit bebeğin babası Erdem Yılmaz, bebeğin acilen İstanbul’a götürülmesi gerektiği ortaya çıkınca AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’ın girişimleriyle 3 saat içinde İstanbul’a götürüldüğünü belirterek, “Kendisine müteşekkiriz” dedi.
Teyze Özgül Duygu Baş ise İstanbul’a giden Yiğit bebek için mutlu oldukların belirterek, “Hayırlısıyla tedavisini olacak ve inşallah sağlıklı bir şekilde aramıza dönecek. Çok umutluyuz ve dua ediyoruz” diye konuştu.