Yiğit Bebek Umuda Uçuyor

Yiğit Bebek Umuda Uçuyor

Kastamonu’da doğuştan ensefalosel hastalığına yakalanan 2 yaşındaki Yiğit Keskin, ameliyat için ailesiyle İstanbul’a hareket edecek.
Kastamonu’da Kuzeykent Mahallesi’nde ikamet eden Keskin ailesi, doktorların ‘ölecek’ dediği bebeklerini yaşatabilmek için 18 Ekim Cumartesi günü İstanbul’a hareket edecek. 21 Ekim’de İstanbul’da Acıbadem Hastanesi’nde ameliyat olacak Yiğit bebek, başarılı bir operasyon sonrasında diğer çocuklar gibi hayata tutunmak istiyor.
2 yıldır birçok özel ve kamu hastanesinde bebeklerini ameliyat ettirebilmek için doktor aradıklarını belirten Yiğit’in annesi Birsel Keskin, “2 yıldır bebeğimi yaşatabilmek için mücadele ediyorum. Bebeğim doğuştan ensefalosel hastası yani başının arkasında büyük bir su birikintisi bulunuyor. Bu su birikintisi beyne yakın bir bölgede olduğu için hiçbir doktor ameliyat etmek istemiyor. Bebeğime doktor umutsuz vaka şeklinde bakıyorlar” dedi.
Keskin, İhlas Haber Ajansı vasıtasıyla ulusal ve yerel basında yer alan haberler sonrası birçok duyarlı vatandaşın, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ile Kastamonu Valiliği’nin kendilerine büyük yardımlarının olduğunu belirterek, “2 yıldır bebeğim için hastane hastane dolayıp umut arıyorduk. Çıkan haber sonrası İl Sağlık Müdürlüğüne gittik. Burada İl Sağlık Müdürümüzle görüştük. Bize, birkaç doktor önerdi. Ankara’ya bu doktorlara muayene olmaya gittik. Önce Dış Kapı Hastanesi’nde, daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli profesörlere muayene olduk. Fakat yapılacak ameliyatın çok riskli olduğunu söyleyerek hastaneye yatışını yapmadılar. Biz de daha önceden bu ameliyatı yapabileceklerini söyleyen İstanbul’da Acıbadem Hastanesi’ndeki profesörle tekrar irtibata geçtik. Bize, 21 Ekim için ameliyat günü verdi” diye konuştu.
Bebeğine yaşama umudu doğduğunu ifade eden Birsel Keskin, “Her ne kadar ameliyat esnasında yüzde 40 kadar bir risk olmasına rağmen bu ameliyatı yaptırmak istiyoruz. Çünkü zaten bebeğim, bu şekilde yaşayamayacak. Her geçen gün, kafasındaki su birikintisi büyüyor. Artık suyu tutan zarlar çok fazla gerildi. Patlama üzerine geldi. Allah’tan umudumuzu hiç kesmedik. İnşallah bebeğim, ameliyat olup yaşayacak ve diğer çocuklar gibi koşacak, oynayacak, yemek yiyebilecek, bize gülümseyecek, bizimle konuşacak” şeklinde konuştu.
18 Ekim Cumartesi günü İstanbul’a hareket edeceklerini açıklayan Birsel Keskin, “Ameliyatımız 21 Ekim’de olacak. Ama hastane bizi arayarak ameliyat öncesi hastaneye bebeğin yatışını yapmaları gerektiğini söyledi. Biz de 4 gün öncesinden hastaneye giderek yatışımızı yapacağız. Bu zaman zarfından hastane tarafından MR ile tomografisi çekilecek. Ayrıca 21 Ekim’de ameliyat olduktan sonra hemen işimiz bitmiyor. Eğer bebeğim, ameliyattan başarılı bir şekilde çıkarsa inşallah, zaten hep de bizler bunu umut ediyoruz 1 ay kadar daha İstanbul’da kalmamız gerekecek. Ameliyat esnasında ve sonrasında çok fazla risk olduğu için İstanbul’da bir süre daha kalmamız isteniyor” ifadelerini kullandı.
Bebeğinin kurtulacağı için büyük mutluluk duyduğunu anlatan Birsel Keskin, 2 yıldır verdikleri mücadelenin mutlu bir şekilde bitmesini temenni etti.