Yıldırım Belediyesi eğitimde hız kesmiyor

Yıldırım Belediyesi eğitimde hız kesmiyor

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nden düzenlenen Kişisel Gelişim ve Motivasyon Semineri, kursiyerlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Bölümü İletişim Uzmanlarından Nermin Gonca tarafından verilen eğitimin açılış konuşmasını yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve geldiğimizden beri amacımız öncelikli olarak kadınlar ve çocuklarımız. Onların hayatın içinde kendilerine daha fazla yer bulması için çalışmalarımızı şekillendiriyoruz” diye konuştu.
Kadınların güçlü bir toplumsal yapının en önemli yapı taşı olduğunu dile getiren Edebali, “Sağlıklı bir aile yapısı, bulunduğu toplumu yüceltir. Ailenin güçlü olması için de en önemli görev kadınlara düşüyor. Çocuklarımızın ilk öğretmenleri olan kadınlar, donanımlı bir neslin yetişmesi için kilit rol oynuyor” şeklinde konuştu.
2019 yılına kadar yapacakları hizmetlerde kadınlara ayrı bir önem vereceklerini açıklayan Edebali, “Pozitif ayrımcılıkla toplumda biraz daha arka planda kalan kadınlarımızı ön plana almak için bir dizi hizmeti hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Projeler ile kadınları sosyal açıdan güçlendirmenin yanı sıra ekonomik hayatın içinde daha fazla yer almalarını da amaçladık. İlçemizde en az 2 kadın kültür merkezi, hanımeli satış tanzim mekanları gibi birçok projemizi kadınlarımızın sosyal yaşam içinde kendilerine daha fazla yer bulması için devreye alacağız. Bunun yanı sıra ekonomik olarak da güçlü olmalarını amaçlıyoruz” dedi.
Yıldırımlı kadınların ülkenin çeşitli tarihi ve kültürel şehrini de ziyaret etmesi için hizmet verdiklerini söyleyen Edebali, “Kültür Turları projemiz ile İstanbul, Çanakkale ve Konya başta olmak üzere ülkemizin önemli tarihi ve kültür merkezlerini kadınlarımızın ziyaret etmesini, kadim medeniyetimizin izlerini görmelerini istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.