Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa’da uyuşturucuya savaş açıldı

Yıldırım Belediyesi uyuşturucuya karşı sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Yayınlanma:

Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda ‘Değerlisin Sağlıklı Kal‘ anlayışıyla harekete geçen Yıldırım Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar işbirliğinde Türkiye’de ilk defa sosyal sorumluluk projesini başlattı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde imzalanan sosyal sorumluluk projesi törenine, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Bayraktar, Bursa Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Dr. İrfan Oğuz’un katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’de bir ilk olan sosyal sorumluluk projesinin önemine vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Geleceğimiz olan gençlerin, böyle bir risk faktörüyle karşı karşıya kalmasına asla müsaade edemeyiz. Yıldırım Belediyesi olarak bu meseleye yönelik toplumun tüm kurumlarının harekete geçmesini ve el birliğiyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Bağımlılığa neden olan maddelerin daha çok gençleri hedef aldığının altını çizen Başkan Edebali, madde bağımlılığıyla mücadelenin oldukça zor olduğunu ancak imkansız olmadığını kaydetti. Yıldırım Belediyesi’nin ‘ideal şehir’ hedefiyle geleceği inşa etme çalışmalarına hız verdiğini dile getiren Başkan Edebali, “Toplumumuzu bilinçlendirme aşamasında Yıldırım Belediyesi olarak bize, ailelerimize, okullarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Gerek eğitimcilerin, gerek ailelerin, aile hekimlerimizin ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarıyla kitle iletişim araçlarının doğru bilgilendirmeyle vereceği eğitim, başta yeni yetişen genç nesiller olmak üzere toplumun diğer tüm fertlerinin bu konuda bilinçlenmelerini ve zararlı olan maddelerden uzak durmalarını sağlayacaktır. Eğer aile bağlarımızı güçlü tutarsak çocuklarımızı da kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz. Gençlerimizi kıskaç altına alma operasyonlarına karşı milli kültürümüzü sürekli canlı tutacağız” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Yıldırım Belediyesi uyuşturucuya karşı sosyal sorumluluk projesi başlattı.

“BÜYÜK HEDEFLERE SAĞLIKLA YÜRÜYECEĞİZ”

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, imzalanan protokolün gerçek bir toplumsal mutabakat olduğuna vurgu yaparken, “Bizim en büyük zenginliğimiz toplumsal çeşitliliğimiz ve genç neslimizdir. İlçemizde sadece klasik belediyecilik hizmetleri yapmak yeterli değildir. Amacımız; paydaşlarımızla toplumsal bir bilinç oluşturmaktır. Bu projenin Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. 2023, 2053 ve 2071 yılları için büyük hedeflerimiz var. Bu hedefleri tehdit eden en büyük etkenlerden biri de madde bağımlılığıdır. ‘İnsani yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla topyekun bir mücadele başlatmamız lazım. Hedefsiz toplumlar mazeret üretir. Biz bu konuda mazeret üretmek istemiyoruz. Bu projeye büyük destekler sağlayan Sayın Valimize ve diğer paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

VALİ’DEN BAŞKAN EDEBALİ’YE ÖVGÜ

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi sosyal belediyecilik hizmetlerinden ötürü kutlarken, “Bugün hem Yıldırım hem de Bursa için çok önemli bir protokol imzalıyoruz. Ülkede bir seferberlik söz konusudur. Problem büyük ve artık madde kullanma yaşı 12-13’lere kadar düştü. Yıldırım ilçemiz Bursa’nın en çok göç alan yeridir. Bu ilçenin başkanı sadece klasik belediyeciliğin ötesinde sosyal belediyeciliğin gereğini de yerine getiriyor. Gençliği zararlı maddeden korumak için iş birliği yapıyor. Ben Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi bu nedenle kutluyorum” dedi.

Bursa Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. İrfan Oğuz ise 50 kişilik bir profesyonel ekiple eğitimlere başlanacağını belirterek, öncelikle madde bağımlılığı açısından risk altındaki ergenlere yönelik çalışmalar yapılacağını ifade etti. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler