Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

İlçeye yeni bir vizyon kazandırmak için çalışmalarına devam eden Yıldırım Belediyesi, 75. Yıl Mahallesi’nde 8 bin 800 metrekare alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin temelini attı. Reform Grup tarafından yapılacak olan Jenga Rezidans Projesi’nin yıkım ve temel atma törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti 22’inci Dönem Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Kosova Gilan Belediye Başkanı Lütfi Haziri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Başkan Edebali, “kentsel dönüşüm, risk teşkil eden ve kent estetiğini bozan her bina için geçerlidir. Bir bölgeyi kalkındırmak için gereklidir. Bu amaçlarla hemşehrilerimizin daha iyi şartlarda yaşaması için her bölgeyi yapısına uygun olarak yeniden dizayn edeceğiz” dedi.
Yıldırımlıların güvenli konutlarda yaşama hakkının olduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel Dönüşüm hemşehrilerimiz için hayati önem arz eden bir konu. Başta deprem olmak üzere afetlere hazırlık konusunda azami önem taşıyor. Bunun yanındadaha iyi yaşam şartlarına sahip olmak da dönüşüm ile mümkün olacak” diye konuştu.
Dönüşümün birlik içinde hayata geçirilmesiyle başarıya ulaşmasının mümkün olduğunu dile getiren Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın rızası olmazsa dönüşüm ayakları yere basmayan bir olgu olur. Diğer yandan müteahhit firmalarımız dönüşüm için önemli olgulardan birisini teşkil ediyor” şeklinde konuştu.
Merkezi hükümet ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da kentsel dönüşüm için önemli aktörlerden biri olduğunun altını çizen Edebali, “Belediye olarak bizler de koordinasyon konusunda hizmet veriyoruz. Mimari, estetik ve toplumsal değerleri gözeterek vatandaş ve müteahhit firmalar arasında köprü oluyoruz. Kentsel dönüşüm vatandaş, merkezi hükümetimiz ve bakanlığımız, firmalar ve belediyemizden oluşan 4 aktörle gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.
YILDIRIM’IN YÜZ AKI OLACAK
75. Yıl Mahallesi’nde temeli atılan projenin Yıldırım’ın yüz akı olacak bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Edebali,“Proje, tasarımı ve mimari kalitesi itibariyle ilçemize değer katacak. Bu proje ve bundan sonra hayata geçirilecek projeler aslında Yıldırım’ın başarısıdır. Dönüşümü yapacak güce ve sermayeye sahip olduğumuzun kanıtıdır” dedi.
Projenin yüzde 70’lik alanında sosyal ve yeşil alanların yer alacağını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Projede çok katlı rezidanslarve az katlı konutlar da bulunuyor. İçerisinde kapalı yüzme havuzu, hamam sauna, spor alanları bulunacak olan proje bölgemize ve ilçemizi değer katacak, vatandaşlarımıza birçok imkan sağlayacaktır” diye konuştu.
Diğer yandan prestijli projelerin belediye tarafından hayata geçirileceğini açıklayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Büyük kültür merkezleri, salonlar inşa edeceğiz. Özellikle gençler için büyük projelerimiz var. Onlar için sportif mekanları hayata geçireceğiz. Büyük yeşil alanlar, tematik parklar yapacağız. Bu projelerin temelini de bu yıl içinde atacağız” müjdesini verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca büyük bir dönüşüm hamlesinin başlayacağını da dile getiren Edebali, “Hep birlikte ele ele dönüşümü hızlandıracağız. Dönüşümle daha sağlıklı konutlar kazanacağız. Yıldırım’ı daha modern bir ilçe yapmaya kararlıyız. Özellikli projelerle hep birlikte ilçemizin değerini arttıracağız” şeklinde sözlerini tamamladı.
DÖNÜŞÜM TOPLUMSAL ARTILAR DA KATACAK
Yıldırım’ın doğru adımlarla dönüşüm hamlesini sürdürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, “Kentsel dönüşüm, bu proje ile yapılacak konutlar sayesinde fiziki olarak halkımızı sağlam ve modern konutlarla buluşturacak. Bunun yanında dönüşüm, toplumsal anlamda da önemli artılar katacaktır” diye konuştu.
Reform Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Taviş de, “Türkiye genelinde yaşanılan dönüşümde en aktif olan illerden biri Bursa’dır. İlimizde de Yıldırım ismi öne çıkıyor. Temelini attığımız projemiz ile rezidans kalitesinde estetik ve sağlam konutları bölgeye kazandıracağız. Yaklaşık 120 konutun bulunacağı projemiz 18 katlı 3 bina ve bunun dışında müstakil evlerden oluşacak” dedi.