Yıldırım’ın geleceği emin ellerde

Yıldırım’ın geleceği emin ellerde

İdeal şehir yeni Yıldırım’ın geleceği olan çocukların ve gençlerin eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alması için çaba gösteriyoruz. Yıldırım'ı tarihinden aldığı güçle ve genç nüfusuyla geleceğin dünya şehri yapmak hedefine donanımlı bireyler yetiştirerek erişebiliriz. Evlatlarımızı geleceğe hazırlarken iyi eğitmeliyiz. Bu amaçla sosyal, kültürel ve sportif alanlarda yeni birçok projemizi hayata geçirdik” dedi.
Başkan Edebali, bu amaçla ilçede eğitim seferberliği başlattıklarını da hatırlatarak, “5 yaş grubu çocukların ana sınıflarında eğitim görmesi konusunda aileleri bilinçlendireceğiz” diye konuştu.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, her fırsatta YIL-MEK okul öncesi eğitim sınıflarını ziyaret ettiğini ve çocuklarla bir araya geldiğini de belirtirken, “Geçen yıl 18 mahalle konağında 22 sınıf ve 41 şubede toplam bin 265 çocuğumuza ücretsiz eğitim vermiştik. Bu öğretim yılında ise 17 mahalle konağımızda 29 sınıf ve 54 şubede bin 285 çocuğumuz ücretsiz eğitim görmektedir” şeklinde konuştu.
YIL-MEK’e bağlı ana sınıflarında Yıldırımlı miniklere öğrenirken eğlendiren bir eğitim verildiğinin de altını çizen Başkan Edebali, “Yavrularımızın kişisel gelişimleri için hafta sonları Adile Naşit Tiyatrosu’nda çocuk oyunları düzenliyoruz. Ayrıca çocuklarımız, hastane, polis merkezi, postane gibi kurumları ziyaret ederek meslekleri yerinde öğreniyor. Böylece sosyal yaşamı yakından tanıyor” diye kaydetti.