Yıldızeli Halk Eğitim Merkezinde İstişare Toplantısı Yapıldı

Yıldızeli Halk Eğitim Merkezinde İstişare Toplantısı Yapıldı

Yıldızeli ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde istişare toplantısı yapıldı.
Toplantının açılış konuşması yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kartal, müdürlük tarafından açılan ve devam eden kurslar hakkında çeşitli bilgiler verdi. 60 kursun devam ettiğini belirten Kartal, İŞ-KUR ortaklığı ile 7 kursun daha açılacağını ve istihdama yönelik kurslara ağırlık verdiklerini ifade etti.
Kaymakam Ahmet Can Pınar ise Halk Eğitim Merkezlerinin önemine değinerek, “Günümüzde Halk Eğitim Merkezleri çok önemli bir yere sahip durumda. Açmış oldukları kurslarla hem sosyal hem de ekonomik yönden vatandaşlara büyük oranda katkı sağlıyorlar. Özellikle gençlere yönelik açılan spor kurslarıyla birlikte onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutma yolunda önemli adımlar atılıyor. Bu konu üzerinde yine Kaymakamlık başta olmak üzere bir komisyon kurduk ve çocukların zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılması için çalışmalar başlattık. Bunun gibi projelerimiz bundan sonraki zamanlarda da ağırlık kazanarak devam edecektir.” dedi.
Toplantıya Garnizon Komutanı Binbaşı İsa Murat Övez, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Berk, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.