YILDIZLAR, BAŞKAN DOĞAN’I ZİYARET ETTİ

YILDIZLAR, BAŞKAN DOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Yıldızlar Yüzme Kulübü Başkanı Aykut Çelik, kulüp yönetim kurulu üyeleri Aydın Çınar, Hakan Çolan, kulüp müdürü Elif Gündoğdu, kulüp antrenörü Levent Azazi ve sporcular, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Öztürk de hazır bulundu.
Faaliyetleriyle ilgili Doğan’a bilgi veren Yıldızlar Yüzme Kulübü Başkanı Aykut Çelik, “İstanbul’da yapılan Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonasına 13 bayan ve 12 erkek olmak üzere toplam 25 sporcu ile katıldık. 99 kulüpten 720 sporcunun mücadele ettiği etkinlikte açık yaş bayanlarda, yıldız bayanlarda ve 13 yaş erkeklerde 3. oldu. Sporcularımız ayrıca yarışlarda 5 adet altın, 7 adet gümüş, 17 adet bronz madalya kazandılar” dedi. Başkan Doğan’ın Yıldızlar Yüzme Kulübü’nün temelini atan kişi olduğunu da belirten Çelik, spora ve sporculara desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti.
Özellikle gençlerin sportif faaliyetlerinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Doğan, “Tabi ki şampiyon olmakta önemli ama sadece sporla uğraşmakta benim için bir şampiyonluk kadar değerli. Hepinizi başarınızdan dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Şehrinizde su sporları olması gereken noktada değil. İzmit Belediyesi olarak su sporlarına, özellikle de yüzmeye destek vermeye çalıyoruz. Şehrimize olimpik yüzme havuzu kazandırmak istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarım devam ediyor. En yakın zamanda da inşaatına başlanacaktır. Zemin etütleri tamamlandı. Ultra moderne bir dış görünüşü olsun diye iki kez hassasiyet gösteriliyor. Gençlik Spor Bakanlığımız bu yıl çalışmaları başlatacak” şeklinde konuştu.
Yapılacak bir adet olimpik yüzme havuzunun su sporları için yeterli olmayacağını belirten Başkan Doğan, “Hedefimiz olimpik ve olabiliyorsa yarı olimpik havuzları şehrimize kazandırmak. Bu konuyla ilgili de arayışlarımız sürüyor. Çocuklarımız su ve yüzme sporuyla tanışsınlar ve bu sporu devam ettirsinler diye yaz aylarında portatif yüzme havuzları kuruyoruz. Cephanelik’teki spor tesislerinin arkasındaki alanda olimpiyat sporcularının yetiştirebileceği kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik Spor Bakanlığımızın programına alınan bu proje sayesinde şehrimiz olimpiyat yıldızlarının yetiştiği bir merkez haline gelecek. Gençlerimizin spor aktiviteleriyle uğraşırken eğitimlerinin de iyi gitmesini istiyoruz. Gençlerimizin keyifli bir gençlik dönemi yaşamaları için çalışıyoruz. Her türlü spor aktivitelerinizde bizim tesislerimizi kullanabilirsiniz” dedi.