Yıldızlar Ve Küçüklerde Boccenin Şampiyonlari Belli Oldu

Yıldızlar Ve Küçüklerde Boccenin Şampiyonlari Belli Oldu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2014-2015 öğretim yılı okul spor faaliyetleri Yıldızlar ve Küçükler Bocce İl Birinciliği final maçları oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Milli eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı Yıldızlar ve Küçükler Bocce İl Birinciliği Şehit Hasan Özüberk Anadolu Lisesinde oynanan maçların ardından sona erdi.
Müsabakalar sonucunda Yıldız Erkeklerde ve Kızlarda birinci Mercidabık Ortaokulu, Küçük Kızlarda Şehit Sakıp Ortaokulu, Erkeklerde ise Mercidabık Ortaokulu dereceye girdi.
2014-2015 öğretim yılı okul spor faaliyetleri Yıldızlar ve Erkeklerde dereceye giren diğer takımlara ödüllerini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı takdim etti. Dereceye giren diğer takımlara ödüllerini Halk Bankası Müdürü Aydın Okumuş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Güngördü ve Okul Müdürleri verdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı,Kilis’te ilk defa okul sporları Bocce il birinciliği yapıldığını, okulların yoğun katılımlarından dolayı, Okul Müdürlerine, Beden eğitimi öğretmenlerine, Bocce Antrenörüne ve sporculara teşekkür ederek, şampiyon takımları kutladığını, il dışındaki maçlarda başarılar dilediğini söyledi.
BOCCE NASIL OYNANIR ?
Bocce de amaç, oyuncunun elindeki topu ortada duran topa atarak ona en yakın şekilde durdurmaktır. Rakibin attığı toptan hedef topa daha yakın atılan her top 1 puan kazandırır. 15 puana ulaşan oyuncu oyunu kazanır. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve diğer oyuncunun topu yuvarlaması olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilir