Yıllardır kullanıyorduk şimdi tarih oluyor!

Yıllardır kullanıyorduk şimdi tarih oluyor!

Daha önce iPod Classic'i tabiri caizse öldüren Apple, buna açıklama olarak iPod Classic'i üretmek için gerekli olan parçaları bulamadıklarını ve bu parçaları üretmek için harcayacakları çabanın da gereksiz olduğunu düşündüklerini söylemiş ve bu da piyasada kalan iPod Classic fiyatlarını tavana fırlatmıştı.

Apple cephesinde dikkat çeken yeni gelişmelere göre şirket bu kararını yakında tüm iPod'lara uygulayabilir. Zira Apple'ın sitesinde artık iPod sekmesi yok.

2012'den bu yana yeni bir iPod'un tanıtılmadığını göz önüne aldığımızda ve elimizdeki iPod Classis gerçeğini de hesaba kattığımızda, Apple'ın bundan sonra yola iPod ile devam etmeyeceğini kestirmek zor değil. Her ne kadar Apple'ın sitesi üzerinde hala alt sayfalarda iPod nano ve iPod touch'la ilgili bilgi bulunsa da, hepsi bu kadar.

Öte yandan Apple'ın WWDC etkinliğinde Apple Music hizmetinin de gerçeğe dönüşmesiyle birlikte artık iPhone'u bir müzik merkezi haline dönüştürmekteki tek engeli de aşan Apple, muhtemelen önümüzdeki dönemde iPod'un adını bir daha hiç ağzına almayabilir.