Yılmaz Güney’in Mezarının Türkiye’ye Getirilmesi

Yılmaz Güney’in Mezarının Türkiye’ye Getirilmesi

Sinema sanatçısı yönetmen Yılmaz Güney’in kız kardeşi Güzide Pütün Sayılı, ağabeyi Yılmaz Güney’in mezarının Türkiye’ye getirilmesi ve Siverek’in tanıtılmasıyla ilgili ilçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.
İlçenin Gümrük Hanı’nda STK temsilcileriyle bir araya gelen Güzide Pütün Sayıl toplantıda yaptığı konuşmada özetle şu bilgilere yer verdi:
“Ağabeyim Yılmaz Güney’in mezarının Türkiye’ye getirilmesi amacıyla çalışmalar sürdüren Şanlıurfa milletvekillerimiz Sayın Kasım Gülpınar ve Zeynep Karahan Uslu’ya ağabeyim Yılmaz Güney’in mezarının Siverek’e getirilmesi konusunda insani talep talepte bulundular. Bu talepten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum, bu talebi olumlu karşılıyorum. Bu konuda son sözü ağabeyimin eşi Fatoş Güney yengem söyleyecektir. Siverekliler Yılmaz Güney’in anıt mezarının memleketi olan Siverek’te yapılmasını istiyor. Siverek halkı özeldir, misafirperverdir ve onurlu bir halktır.
Siverek’i dünyaya tanıtmalıyız. Sadece Yılmaz Güney’in değil tüm aydınların mezarlarının Türkiye’ye getirilmesini talep ediyoruz. Barış sürecini destekliyoruz bu konuda iktidar partisini siyasilere biraz anlayışla karşılamamız gerek. Bu konuda daha sabırlı olalım. Barış sürecinde bize düşen bir görevin bulunması halinde yapmaya hazır olduğumu da belirtirim.
Siverekliler, Siverek‘te Yılmaz Güney kültür merkezini açılması ve Yılmaz Güney Film festivalinin yapılmasını talep ediyorlar. Bu konuları Belediye Başkanımız Sayın Resul Yılmaz’la görüştüğümde o da bu konuda bizinle aynı düşüncede olduğunu belirtti”