Yılmaz ve Dündar muhtarlarla bir araya geldi

Yılmaz ve Dündar muhtarlarla bir araya geldi

Ördekli Kültür Merkezi'nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı toplantıda mahallelerin ve köylerin sorunları masaya yatırıldı.

Göreve geldikten sonra muhtarlarla ilgili toplantılar yapan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, bu güne kadar ilçede bulunan bütün mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilat Başkanı İzzet Şenocak ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı. Muhtarlarla yaptığı 5. toplantıyla birinci etabın sonuna geldiklerini belirten Yılmaz, muhtarların kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Yılmaz: "Muhtarlarla yaptığımız toplantıların ilk etabının sonuncusunu gerçekleştiriyoruz. Bu programlarımızda hemen hemen tüm muhtarlarımızla görüşmüş olduk. Sizler bizim için önemli değil değerlisiniz. Çünkü önemli olan kişiler, önem ortadan kalktığında önemini yitiriyor ama değer hiçbir zaman yitirilmiyor" dedi.

Osmangazi'yi çiçek gibi yapalım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da muhtarlara her dönemde ilgi gösterdiğine değinen Yılmaz, muhtarları önemseyen bir fikirden geldiklerine değindi. Yılmaz sözlerini şöyle noktaladı: "Sayın Cumhurbaşkanımız da gerek İstanbul İl Başkanı gerek Belediye Başkanı, gerek Başbakan ve son olarak da Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde muhtarlara verdiği önem ortada. Her zaman onlarla toplantılar yapmış, onlara özel önem ve değer vermiş birisi. Bizler de o fikrin savunucuları olarak aynı şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bizler sizlerle birlikte Osmangazi'ye hizmet etmenin yolarını arayacağız. Bir olalım birlik olalım. Osmangazi'yi çiçek gibi yapalım" dedi. Kuracakları mahalle konseylerinden de bahseden Yılmaz, "Vatandaşın sorunlarını tek elden daha hızlı çözmek amacıyla mahalle konseyleri kuracağız. Bu konseyde muhtarlarımız, mahalledeki temsilciler, kadınlar, engelliler, kanaat önderleri gibi mahallede yaşayan her kesimden insan bulunacak. Böylelikle sorunları ivedilikle çözebileceğiz" dedi.

Birbirimizi tamamlıyoruz...

Grup toplantısı olmasına rağmen salona gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güzel işler yapacaklarını söyledi. Dündar sözlerini şöyle sürdürdü: "Ali Yılmaz Başkanımız çok güzel organizasyonlar yapıyor. Bizlerde kendileriyle birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Bu toplantılarda böyle tam kadro yer alarak muhtarlarımıza ne kadar değer verdiğimizi gösteriyoruz. Bu toplantılar sonucunda bizlere iletilen talepleri ivedilikle çözüme kavuşturacağız. Sizlerin talepleri bizler için önemli çünkü mahallenin tüm sorunlarını en yakından bilen kişilersiniz. Sizlerden mutluyuz, uyum ve birlik içerisinde çalışıyoruz birbirimizi tamamlıyoruz. Doğru hizmetler yaptığımız zaman sizlerde mahallenizde bizler ilçemizde mutlu olmuş olacağız, umarım bundan sonraki süreçte bu tempoyla çalışmalarımıza devam ederiz" dedi.

Toplantıya katılan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner de muhtarlara verdikleri değerden bahsetti. Döner konuşmasından şunlara değindi: "Muhtarlar bizim için çok önemli ve değerli. Çünkü mahalle sakinleri tarafından seçildikleri için, mahalledeki sorunları ilk ileten kişiler oldukları için bizler için önemli. Biz her zaman her mahalleyi gezip her şeyden haberdar olamayız. Sorunlar mahallelerimizde bitmez. Yaptıkça yenilerini isteyeceğiz. Bu da en doğal hakkınız. Elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Şu ana kadar küçük veya büyük hizmet etmediğimiz bir mahallemiz yok, buna devam edeceğiz" dedi.