Yöresel Lezzetler Durağı açıldı

Yöresel Lezzetler Durağı açıldı
Nilüfer Belediyesi’nin destek verdiği kadın derneklerinden biri olan Görükle Kadın Dayanışma Kalkınma ve Kültür Derneği, örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi. Kadınların kendi elleriyle yaptıkları ürünleri sattığı Yöresel Lezzetler Durağı törenle açıldı. Nilüfer Belediyesi’nin yer tahsis ettiği Yöresel Lezzetler Durağı’nın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Yıllardır kadınların istihdama katılmaları için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’daki kadın derneklerinin yarıdan fazlasının Nilüfer’de bulunduğuna dikkat çekti.

Bozbey, “İnanıyorum ki, Görükle Kadın Dayanışma Kalkınma ve Kültür Derneği, bu güzel mekanda Türk mutfağının zenginliğini gözler önüne serecek. Buradan yalnızca Görükleliler değil, üniversitemizde okuyan öğrencilerimiz de faydalanma şansı bulacak” dedi.

Bozbey’den kadınlara iki müjde

Yüzüncü Yıl Muhtarlığı binasının üst katının kafeterya olarak düzenleyerek Nilüfer Kadın Derneği’ne vereceklerini kaydeden Bozbey, “Ayrıca uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir Kadın Dernekleri Yerleşkesi var. Projesi hazırlanan projeyi Konak Mahallesi’nde hayata geçireceğiz. Kadın derneklerimizin ofislerinin yer alacağı bu yerleşkede satış üniteleri, sergi salonu, restoran ve kafeterya da planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Bozbey davul ve zurna eşliğinde yapılan açılışta dernek üyesi kadınlarla birlikte halay çekti.