Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Yozgat

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANI ARSLAN, MAHALLE TOPLANTILARINI SÜRDÜRÜYOR

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek ve vatandaşların sorunlarını dinlemek amacıyla başlattığı mahalle toplantılarını sürdürüyor.Eskipazar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Belediye...

Yayınlanma:

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek ve vatandaşların sorunlarını dinlemek amacıyla başlattığı mahalle toplantılarını sürdürüyor.
Eskipazar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Arslan, vatandaşların sorunlarını dinledi. Eskipazar Mahallesi’nin isminden de anlaşılacağı gibi Yozgat’ın en eski mahallelerinden biri olduğunu belirterek, mahallenin eksik olan altyapısının tamamlanacağını, mahalleye çocuk parkı yapacaklarını söyledi.
Yozgat halkına seçim öncesi verdikleri sözleri bir bir yerine getirmek için büyük çaba sarf ettiklerine değinen Arslan, “Hizmet edebilmek için öncelikle belediyenin gelir gider durumlarını belirlemek israfı önlemek gerekiyor. Giderleri azaltıp gelirleri artırmak suretiyle belediyenin piyasaya olan 20 milyon liralık borcundan 16 milyonunu ödedik. Önümüzdeki süreçte Yozgat Belediyesi’nin ‘Borçsuz belediye’ haline getireceğiz. Piyasaya 20 milyon lira borcumuz vardı bu ay 4 milyon liraya düştü. Geldiğimizden bu tarafa 16 milyon lira borç ödedik. İnşallah 3 ay içerisinde piyasaya hiçbir borcumuz kalmayacak. Piyasaya borcu olmayan, esnafa şirketlere ödemelerini günü gününe yapan bir belediye olacağız. Giderlerimizi azalttık, savurganlığı azalttık, israfı azalttık. Borçların kapanmasıyla birlikte bugüne kadar borçlara giden paramız bundan sonra daha fazla yatırıma dönüşecek” dedi.
Belediyenin alacaklarının tahsili konusunda hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini vurgulayan Arslan, “10 yıldır su parası ödemeyen, 15 yıldır su parası ödememiş kurumlar var. Buna razı olmamak lazım, çünkü o suda o dükkanın kirasında vatandaşın hakkı var. Biz onu toplayacağım ki vatandaşa hizmet edelim. Biz milletin emanetine sahip çıktık. Bundan kim rahatsız olur, milletin malını kendine yontmaya çalışanlar rahatsız olur. Biz milletin hakkını topluyoruz” diye konuştu.
Hazırladıkları projelerle Yozgat’ı modern bir şehir haline getireceklerini vurgulayan Arslan, “Seçim öncesi şehrimize kent kimliği oluşturacağız demiştik ve bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Belediye sebze hali , aşevi ve düğün salonunu yıkacağız. Büyük cami etrafında proje hazırladık ve istimlak yaptık inşallah Nisan ayı gibi burada çalışmalar başlayacak. Kapalı bir sebze pazarımız olacak ve bu yıl içerisinde kapalı pazarımızı tamamlayacağız, hem pazarcı esnafımız rahat edecek hem de vatandaşımız rahat bir şekilde alşıverişlerini yapabilecek. Meydan projemizde meydana bakan binalarda çalışmalar yapıp Yozgat’ı yeni bir görünüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.
Mahalle halkı da Başkan Arslan’a yaptığı bu toplantıdan dolayı teşekkür ederek, özellikle yaz mevsiminde sularının akmadığından, çöplerinin zamanında alınmadığını belirtip mahallelerine çocuk parkı yapılmasını istedi.
Başkan Arslan’da, çok kurak bir yaz mevsimi yaşadıklarını belirterek, “ Biz su kesintisi yapmadık, ancak Yozgat konum itibariyle çanak şeklindedir. Bu sebeple alt kısımlardaki vatandaşlarımız suyu fazla açınca üst kısımlara çıkmamaktadır. İnşallah bu yıl bu sıkıntıyı yaşamayacağız. Çöp konusunda da hiçbir şekilde tavizimiz yok, işçilerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Eksi 18-20 derecede dahi çöplerimiz temizlenmiştir. Ancak vatandaşımızın da temizlik konusunda duyarlı davranması gerekir. Sobadan aldığı külü yola değil çöpün içerisine boşaltması gerekir. Maalesef vatandaşlarımız bir çoğu, çöpünü çöp bidonlarına değil dışına atmaktadır” dedi.
Toplantıda Eskipazar Mahallesi Muhtarı Ali Bakıcı’da, Mahallelerinde yaptıkları çalışmalarda Belediye Başkanı Kazım Arslan’dan büyük destek gördüklerini belirterek, Başkan Arslan’a teşekkür etti.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler