Yozgat Belediyesi Bayat Ekmekleri Sokak Hayvanları İçin Toplayacak

Yozgat Belediyesi Bayat Ekmekleri Sokak Hayvanları İçin Toplayacak

Yozgat Belediyesi bayat ekmeklerin çöpe gitmeden değerlendirilmesini sağlamak amacıyla şehrin belirli noktalarına ‘Bayat Ekmek Toplama Kutusu’ yerleştirdi.
Yozgat Belediyesi bayat ekmeklerin çöpe gitmesi yerine sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanmak amacıyla Bayat Ekmek Toplama Kutuları yaptırdı. İlk etapta 15 adet alınan ekmek kutularının belirlenen noktalara yerleştirildiğini belirten Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, ekmek israfının önüne geçmek ve sokak hayvanlarını beslemek amacıyla "ekmek nimettir, israf etmeyin" mesajı taşıyan bir uygulama başlattıklarını söyledi. Kılınçaslan, “Ekmek israfı keşke hiç olmasa ama maalesef oluyor. Buradaki amacımız bayat ekmeklerin çöplere atılmadan değerlendirilmesi. Kış mevsiminde doğada yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar var. Bunun yanı sıra belediyemize ait köpek barınağı var. Burada toplanacak ekmekleri sokak hayvanları ve barınağımızdaki hayvanlara vererek değerlendireceğiz" dedi.
Vatandaşların evindeki biriken bayat ekmekleri çöpe atmak yerine bayat ekmek kutularına atmalarını isteyen Kılınçaslan, “İlk etapta 15 noktaya bayat ekmek toplama kutusu koyduk. Daha sonra bunu bütün şehir geneline yaygınlaştıracağız. Vatandaşımız bu kutular evlerine uzakta olsa ekmekleri toplayıp buraya atmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bayat ekmeği belediye tarafından konulan kutuya atan Mustafa Sevimli isimli vatandaş, yapılan uygulamanın çok güzel olduğunu ifade ederek, “Bayat ekmekler genelde çöpe atılıyor. Bu uygulama ile ekmek daha iyi değerlendirilmiş olacak. Güzel bir uygulama” diye konuştu.