Yozgat Belediyesinden Her Hafta Bir Konser

Yozgat Belediyesinden Her Hafta Bir Konser

Yozgat Belediyesi Şehir Orkestrası ve Mehter Takımı vatandaşların stres atması ve moral depolaması için haftada bir konser veriyor.
Yozgat Belediyesi Şehir Orkestrası ve Mehter Takımı, Cumhuriyet Meydanında dönüşümlü olarak haftada bir konser veriyor. Bu hafta Şehir Orkestrası tarafından verilen konseri vatandaşlarla birlikte izleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehrin sosyal ve kültürel hayatının çok canlı olması gerektiğini belirterek, “Şehir olmanın gereklerinden biriside orada sözü edilebilecek şekilde sosyal ve kültürel hayatın olmasıdır. Biz bu manada göreve başlamakla birlikte bütün sosyal aktivitelerini de hızlandırdık. Bunların biriside şehir orkestrası diyebileceğimiz belediye bandosu ve mehter takımının çalışmalarıdır. Cumhuriyet Meydanında belediye bandomuz şehir orkestrası olarak konser veriyor. Bir hafta mehter takımı bir hafta şehir orkestrası konser veriyor” dedi.
Amaçlarının şehrin kültürel hayatını canlandırmak ve halkın şehir meydanında bu kültürel faaliyetleri izlemesini, stres atmasını, dinlenmesini, moral depolamasını hoş vakit geçirmesini sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Arslan, “Bu çalışmamız bundan sonrada bu gelenek olarak devam edecek. Her hafta burada bir defa konser olacak. Bunları da Perşembe günleri öğleden sonra yapacağız” diye konuştu.