Yozgat Emniyetten Öğrenci Servis Şoförlerine Seminer

Yozgat Emniyetten Öğrenci Servis Şoförlerine Seminer

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından öğrenci servis şoförlerine seminer verildi.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminere Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, şehir içi trafik şube müdürlüğünde görevli komiser, trafik polisleri ve öğrenci servis şoförleri katıldı. Seminerde Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Ercan Birer, sinevizyon gösterisi eşliğinde servis şoförlerine trafikte uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Komiser Yardımcısı Birer, 2014-2015 eğitim öğretim yılının Pazartesi günü itibariyle başlayacağını belirterek, “Öğrencilerimizin okullarına daha güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak hem de servis şoförlerimizi bilgilendirmek amacıyla bu semineri düzenledik. Seminerde şoförlerimize uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verilip, araçlarında bulunması gereken donanımlar hakkında bilgiler aktardık. Şoförlerimizin de sorunlarını dinledik, fikir alışverişinde bulunduk. Servis şoförlerimiz kurallara uyacak. İlkokul öğrencisi taşıyan servis şoförlerimiz ayrıca en az lise mezunu bir rehber öğretmen bulundurması gerekiyor. Öğrenciler koltuklarında emniyet kemerini bağlayarak yolculuk yapmaları gerekiyor. Okul taşıtlarında dur levhalarının bulunması zorunludur” dedi.
Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı’da verin seminerin çok verimli geçtiğini belirterek, "Trafik, birbirini anlama sanatıdır. Emniyet müdürlüğümüz yapılan öğrenci taşımacılığı işinde şoförlerin uyması gereken kurallar, araçlarında bulması gereken donanımlar, istenen evraklar gibi konularda bilgi verdi. Yozgat taşımalı sistemi Türkiye’de en güzel yapan illerden birisidir. Geçmiş yıllarda bir sıkıntımız olmadı, inşallah bu eğitim öğretim yılında bir sorun yaşanmadan tamamlanır. Okul servis firmalarımız hepsi kaliteli işini en iyi yapan şahıslardır. Şoförler odası olarak emniyet müdürlüğümüze verdikleri bu eğitimden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Adnan Tur Özel Öğrenci Servis İşletmecisi Adnan Ertuğrul’da Emniyet Müdürlüğüne vermiş oldukları bu seminerden dolayı teşekkür ederek, "Seminerde güzel bilgiler verildi, şoförlerin eksikleri varsa biran önce tamamlanması istendi, şoförlerin uyması gereken kurallar hakkında bilgi verildi. Kurallara uyulmadığında yazılacak cezalar hakkında bilgiler aktarıldı. Bizlerde yaşadığımız sıkıntıları ilettik. Şoför arkadaşlar özellikle yaşadıkları park sorunu dile getirdi. Bu seminer bizler için çok iyi oldu. Emniyet müdürlüğümüze ve bize bu bilgileri aktaran emniyet personeline çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.