Yozgat Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Arabaşı Ziyafeti

Yozgat Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Arabaşı Ziyafeti

Yozgat Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Öğrencileri, düzenledikleri Arabaşı Şöleninde halka arabaşı ziyafeti verdi.
Yozgat’ta soğuk kış günlerinin vazgeçilmez damak tadından biri olan Arabaşı düzenlenen şölenle halka ikram edildi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Arabaşı Şölenine Yozgat Vali Yardımcıları Yavuz Güner, Adnan Daldal, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Öğrenciler tarafından yapılan arabaşı hamuru ve çorbası, yine öğrenciler tarafından servis edilerek vatandaşlara ikram edildi. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Arabaşı’nın Yozgat’ın yöresel yemeklerinden biri olduğunu belirterek, “Arabaşı soğuk uzun kış gecelerinin bir lezzetidir. Bunun etrafında da çok güzel muhabbetler, çok güzel tanıtımlar oluyor. Bu günde Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisemiz, kendi iştigal alanıyla da geleneksel olarak Arabaş yemeğini halkımızla buluşturdu. Önemli olan bu arabaşı etrafındaki muhabbeti ve Yozgat’ın tanıtımıdır” dedi.
Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nin 4’üncü arabaşı programı olduğunu belirterek, “Daha önce okulda düzenleniyordu bunu ise halkımızla buluşturmak istedik. Arabaşı Yozgat’ın milli bir yemeğidir. Bundan dolayı hem halkımızla beraber bu lezzeti paylaşmak, hem de yeni gelen nesle bu kültürümüzün devamı noktasında katkımız olmasını istiyoruz. Bu sebeple 4’üncü Arabaşı Şölenini halkımızla beraber yaptık. İnşallah bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Bu organizasyon ve yemeğin tamamen Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlandığını ifade eden Kuş, “Tüm malzeme çorbasından hamuruna kadar hepsi okulumuzun ürünüdür. İnşallah bundan sonra da diğer programları da burada yapacağız. Katılımlara için bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca programı hazırlayan okulumuz idaresine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.