Yozgat'ta Çiftçilere 40 Tane Damızlık Düve Dağıtıldı

Yozgat'ta Çiftçilere 40 Tane Damızlık Düve Dağıtıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın tarım ve hayvancılıkta bilimsel projelerle daha iyi netice alacağını, eski usulde hayvancılık ve tarımla başarılı olma imkanının olamayacağını söyledi.
Yozgat Çalatlı Düve Yetiştiriciliği Birliği'nde, Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Yozgat'ta Damızlık Sığır Yetiştiriciliğinde Kültür Irkını Geliştirme ve Süt Verimini Artırma" projesi kapsamında çiftçilere damızlık düve dağıtıldı.
Damızlık Düve Dağıtım Törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Çalatlı Düve Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Hacı Selvi ve üreticiler katıldı. 40 damızlık gebe düvenin çiftçilere kura ile teslim edildiği programda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kendisinin köyde doğup, büyüdüğü ve ailesinin de çiftçilik hayvancılık ile uğraştığını söyledi. Yozgat'ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına AK Parti iktidarının birçok yatırım yaptığını belirten Bozdağ, "Yozgat'ın tarımda hayvancılıkta gelişmesini akıllı ve bilimsel projeler ile desteklersek bu alanda daha iyi netice alırız. Eski usulde hayvancılık ve tarımla başarılı olma imkanı maalesef yok. Ama artık Yozgat'ın köylerinde ve modern hayvancılık tesislerinde et ve süt verimi bakımından daha verimli hayvanlar yetiştiriliyor" dedi.
Yozgat su kaynakları bakımından Türkiye'nin en fakir illerinin başında geldiğine değinen Bozdağ, "Gerçekten su kaynaklarımız yok denecek kadar az. Ama Yozgat'ta başı boş akan sularda biz rahatsızız. O yüzde de biz Orman ve Su işleri Bakanlığımız planladığı projeler çerçevesinde Yozgat'ta gölet olabilecek nitelikte nerede suyumuz varsa ya yapımı bitmek üzere, ya yapımı devam ediyor, yada projesi bitti, ihalesi yapılıyor. Yani önümüzdeki iki yıl içeresinde Yozgat'ta gölet olabilecek nitelikte olup da, gölet yapılmamış herhangi bir suyumuz kalmayacak. Bütün suları vatandaşlarımızın tarlaları ile buluşturacağız. Böylelikle de tarlalarımızda bereket daha da artacaktır” ifadelerini kullandı. Bozdağ, konuşmasının ardından üreticilere teşekkür belgesi verdi.