Yozgat’ta Dolmuş Ve Köy Minibüs Şoförlerine Eğitim Verildi

Yozgat’ta Dolmuş Ve Köy Minibüs Şoförlerine Eğitim Verildi

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından hazırlan ve Oran Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ’Yozgat Ticari Araç Sürücüleri Eğitimi’ projesi kapsamında dolmuş ve köy minibüs şoförlerine seminer verildi.
Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı salonunda düzenlenen seminerde Dr. Onur Ünal ilk yardım konusunda bilgiler aktardı. Sürüş Teknik Eğitmeni Erdem Bakar, sürücü davranışları ve sürüş teknikleri hakkında bilgi verdi. Özellikle emniyet kemeri kullanmanın önemine değinen Bakar, “Emniyet kemeri hayat kurtarır. Bu sebeple hem sürücülerimiz hem de araçlarda bulunan yolucuların mutlaka emniyet kemerini takması gerekir. Kazaların büyük bir kısmı da takip mesafesinin yeterince ayarlayamamasından kaynaklanmaktadır. Bu sebeple seyir halinde olan sürücülerimiz önündeki araçlar arasındaki mesafeyi hızının yarısı kadar metre mesafe bırakması gerekir” dedi.
Eğitim Uzmanı Funda Bakar ise iletişim konusunda bilgi verdi. Bakar, “Karşıdaki bir kişi ile konuşma esnasında beden dili çok önemlidir. Her şeyden önemlisi ise karşıdaki insana gülümseyebilmektir ve bir olay anında empati yaparak, kendimizi karşıdaki insanın yerine koyabilmektir. İletişimde göz teması çok önemlidir, göz teması insanların birbirine verdiği önemi gösterir. Yine iletişimin güzel başlayıp güzel bir şekilde sonuçlanmasında nezaket kuralları da çok önemlidir” diye konuştu.
Seminer sonrası konuşan Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, her zaman halk ile iç içe olan şoför esnafının kendilerini yenilemelerini sağlamak, onların kendilerini geliştirmelerine katkı sunmak için eğitim semineri düzenlediklerini belirterek, “Bugün burada şehir içi dolmuş ve köy minibüs şoförlerini konusunda uzman kişiler tarafından seminer verildi. Seminerimiz çok olumlu geçti, hem uzmanlarımıza, hem de katılımlarından dolayı şoförlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.