Yozgat’ta Torunlardan Önce Nineler Karne Aldı

Yozgat’ta Torunlardan Önce Nineler Karne Aldı

Yozgat’ın Sorgun İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ‘Ana Kız Okuldayız’ projesi kapsamında açtığı okuma yazma kursuna katılan 60’lık nineler, tamamladıkları kursun ardından karnelerini aldı.
Sorgun’da 60’lık nineler yıllar sonra aldıkları okuma yazma belgesine sahip olmanın heyecanını yaşadı. Belge töreninde duygu dolu anlar yaşanırken, bazı kursiyerler gözyaşlarına hakim olamadı. Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı 1.kademe yetişkinler okuluna giden Nermin Laik (65), okuma yazma kursuna katılmadan önce hiçbir şey bilmediğini belirterek, “Şimdi çarşıda pazarda nereye gitsem okuyarak gideceğim yeri bulabiliyorum. Bundan sonraki kurslara da devam etmek istiyorum” dedi.
Şükriye Horoz (62) ise, okuma yazma kursu sayesinde ismini yazmayı öğrendiğini belirterek, “Daha önceden hastaneye gitsem hangi bölümü gideceğimiz bilemiyordum. Şimdi artık kimseden yardım almadan yalnız başıma bulabiliyorum” dedi.
Ferdane Kabataş (55) ise, “3 aydır okuma yazma kursuna katılıyorum. Yıllardır okuma yazma bilmediğim için sürekli bir başkalarının yardımına muhtaç kalıyordum. Şimdi ise okuma yazma öğrenerek artık her işimi kendim yapıyorum. Ancak kurs çok kısa süreli olduğu için kursun uzatılmasını istiyoruz. Çünkü 3 ay süre bize çok kısa geliyor. Yetkililerimiz inşallah kursu uzatırlar” diye konuştu.
3 ay önce kursların başladığını belirten usta öğretici Pınar Ünal, “3 ay öncesinde kursumuzu açtık. Öğrencilerimizle beraber büyük başarılar yaptık. Onların istekleri ve azimleri beni de çok memnun etti. Onlarla beraber güzel çalışmalar yaptık. ‘Ana Kız Okuldayız’ projesi kapsamında açılan kurslarımız yıl sonuna kadar devam edecek. Yetişkinlerimize okuma yazma öğretmek bizim için çok mutluluk verici. Bugün 15 tatil öncesinde onların belgelerini verdik. Onlara küçük hediyeler verdik. Onları sevindirdik. Onların yıllardır okuma yazma azimlerine bizlerde şahit olduk” şeklinde konuştu.