YSK'nın yapısı değişiyor!

YSK'nın yapısı değişiyor!

AK Parti, YSK'nın yapısıyla ilgili değişiklik teklifini TBMM Başkanlığı'na sunacak. YSK'nın kendi hazırladığı teşkilat yapısının değişmesiyle ilgili bir hazırlık vardı. Bununla ilgili olarak AK Partili Elitaş da açıklamalarda bulunmuştu. Bu konuda bugünkü Bakanlar Kurulu'nda da bir sunum yapıldı.

ASIL VE YEDEK ÜYELİKLERLE İLGİLİ DÜZENLEME OLABİLİR

YSK'da 7 asıl 4 yedek üyeler bulunuyor mevcut durumda. Bununla ilgili bir değişiklik yapılması muhtemel olacak. Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre; Özellikle Yargıtay ve Danıştay'dan seçilen üyelerin de daimi üye olması üzerinde duruluyor. Mühürlü ve mühürsüz oy tartışmasına neden olan zarflarla ilgili olarak da bir düzenleme yapılabileceği belirtiliyor. AK Parti Grup Başkanvekillerinin üzerinde çalıştığı teklifin akşam saatlerinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

ELİTAŞ: 11 ARALIK'TAN ÖNCE YASALAŞIR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, "298 sayılı kanunda değişiklik yapan kanun var. Tahmin ediyorum YSK'nın kurulması ile ilgili kanun tasarısı veya teklifi olacak. O bugünlerde Bakanlar Kurulu'nda görüşülüyor. Görüşüldükten sonra TBMM'ye sunulacak ve komisyonda görüşüldükten sonra, Anayasa Komisyonu'nda görüşüldükten sonra TBMM'ye gelir ve 11 Aralık tarihinden önce yasalaşır" demişti.