"YSK son noktayı koyduğu zaman bizim için de bitmiştir"

"YSK son noktayı koyduğu zaman bizim için de bitmiştir"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Açılışını yaptığımız yeni genel merkez binasının hayırlı olmasını diliyorum. İçerisindeki imkanlarıyla Memur-Sen'e yakışan bu eserin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 2 gün sonra yapılacak genel kurulun da ülkemizdeki tüm kamu çalışanlarına hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Memur-Sen'in mevcut yönetiminin inşallah güven tazelemiş olarak önümüzdeki dönemde çalışmalarını çok daha güçlü sürdüreceğine inanıyorum. Bu vesile ile sendikamızın bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

"MEMUR-SEN ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR"

Türkiye'nin son yıllardaki tüm demokrasi hamlelerinde Memur-Sen hep kritik rol oynamıştır. Özellikle 28 Şubat'ta olduğu gibi. Sendika ağalarının siyasetçilere ayar verdiği o günler artık geride kaldı.Kritik dönemlerde vesayetçiler yerine milli irade yanında saf tutan Memur-Sen ülkemiz için önemli bir kazanımdır. Ben tüm Memur-Sen ailesin, Türkiye'de milli iradenin, demokrasinin yerleşmesine verdikleri destek için de şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

"İNSANOĞLU HEM CAHİLDİR HEM DE ZALİMDİR"

31 Mart itibarıyla tamamladığımız seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyma gibi veya o bulundukları yerlerde mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüremeyenler sebebiyle Memur-Sen camiasının asla rahatsızlık duymaması gerekir.  İnsanoğlu hem cahildir hem de zalimdir. Ben Memur-Sen camiasının bu seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum. Seni makamından mı alacak? Alsın, seni memurluktan atamayacak. Arkanızda kapı gibi bir Memur-Sen var. Şunu bilmeniz lazım ki bu ülkede bir hükümet var. Biz hiçbir zaman bu zulümlere tribünden seyirci olmayız. Yapılması gereken neyse onu da yaparız. Yargı ve yürütme mekanizmalarını her halükarda başta Memur-Sen olarak yürütmek mecburiyetindeyiz. Memur-Sen camiasındakiler 'sendika değiştir' diyenlere dik duruşuyla, diklenmeden yerini korumalıdır. 

BATI MEDYASINA SERT TEPKİ: TÜRKİYE DİMDİK AYAKTADIR

Ülkemdeki ekonomik durumla alakalı bakıyorsunuz batı dünyasının belirli kesimleri adeta ekonomimizi çökmüş gibi göstermenin gayretine giriyor. Ne yaparsanız yapın Türkiye dimdik ayaktadır, güçlenerek de yoluna devam edecektir. Bu medyaya artık biz alıştık. Bu paçavralara alıştık. Bunlar her zaman bu başlıklarını atacaktır. Biz yolumuza dimdik durarak devam edeceğiz. Financial Times ne yazarsa yazsın. Türkiye'nin gücünü kabullenecekler. İlk defa atmıyorlar ki. Her zaman attılar, bundan sonra da atacaklar. Bunlar yeri gelir bakarsınız madalya verirler yeri gelir bu tarz başlıklar atarlar. 

Eyy Financial Times, 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'yi sen tanıdın mı? Acaba senin ülkende ne kadar mülteci var hadi bir de onu haber yap bakalım. Biz 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaparken kimsenin doğru düzgün desteği olmadan şu anda harcadığımız 35 milyar dolardır. AB'den gelen sadece 1 milyar 750 milyon avrodur. Verdikleri söz 6 milyar avro. Bunlarda yalan bol. 

Uluslararası kurumlara yazı yazarak asılsız iddiaları gündeme getirerek, Türkiye'nin terör örgütlerine dair yürüttüğü mücadeleyi engellemek istiyorlar. Bizi rahatsız eden birkaç marjinalin iddiası değil. İddialar teyit edilmeden işin aslı sorulmadan Türiye aleyhine her türlü propagandaya prim verilmesidir.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ

31 Mart seçimlerinde elbette bir takım tartışmalar olmuştur ama bu durum demokrasimizin bir kez daha başarıyla işlediğinin teslimine engel değildir. Dünyada bizim gibi bir katılım oranına sahne olan bir başka ülke adeta yok gibidir. Yüzde 85'e varan oldukça yüksek bir katılım oranı ile yapılan bu seçimlerin bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün Amerika'da bile yüzde 50'nin altında katılım. 

Demokrasimize verilen bu güçlü destek Türkiye'nin istikbali adına gerçekten tarihi bir kazanımdır. Türkiye'de son 6 senede Gezi olayları ile başlayan ve çukur eylemleri ile bir üst aşamaya çıkan bir çok saldırıya ülkemiz maruz kaldı. 251 insanımızı şehit verdiğimiz bu alçak girişimi milletimizin cesareti sayesinde akamete uğrattık. 

"YSK SON NOKTAYI KOYDUĞU ZAMAN BİZİM İÇİN DE BİTMİŞTİR"

Seçim dönemi tamamlanmış, herkes işine gücüne yoğunlaşmıştır. Seçim kanunumuzun çerçevesinde yapılan hak arama demokrasinin bir gereğidir. Kimse hak arama mücadelesine girdi diye bu mücadeleyi verenleri hakaretle eleştirme yoluna gidemez. YSK son noktayı koyduğu zaman bizim için de bitmiştir. Ondan sonra yola devam.