Yüksekokul Arsa Bağışına Şart Koydu

Yüksekokul Arsa Bağışına Şart Koydu

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi binasından taşınması gündemde olan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için yer arayışı tartışmalarına ilçenin hayırsever Eğitim Gönüllüsü Melahat Gürel’de katıldı.
İlçede plansız ve programsız yapılan çalışmaların daima sıkıntılarının yaşandığına dikkat çeken Hayırsever Melahat Gürel, arsası ve yapımına katkı sağladığı Halil Gürel Anadolu Lisesi ile Nihat Gürel Fen Lisesi’nin birleştirilmesinin sorunu çözmeyeceğini söyledi.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için de arsa bağışında bulunacağını ifade eden Gürel, ancak belirli şartların da yerine getirilmesini istedi. Gürel “Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için yer aranıyor.Oysa ki Mimar Sinan İlkokulu’nda öğrenciler bir kere mağdur edilmiş ve bu okulda düzenlemeler yapılarak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na dönüştürülmüştü. Niçin buradan çıkartılacağı bir başka okula taşındı anlam veremiyorum. Bir kere mağdur edilen okul öğrencileri varken aynı mağduriyet şimdi bir başka okul için yapılmaya çalışılıyor. Eğer Uygulamalı Bilimler geçici olarak bir okula taşınacaksa öncelik Mimar Sinan Okul binasıdır. Çünkü buraya gerekli düzenlemeler yapılmış hatta tabelası dahi mevcuttur. İkinci bir okul öğrencilerini mağduriyet yaşatılmamalıdır” diye konuştu.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için arsa bağışlayacağını ancak yapımı için bedelini kimin karşılayacağını merak ettiğini ifade eden Gürel, bedeli vatandaştan çıkartılacaksa bu işin kolay olmayacağını söyledi. Gürel “Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yapımı için ortaya konulan çalışmaları hep birlikte gördük. Köylüden kentliden bir kilo fındık toplanarak kocaman okul binası yapılmaya çalışıldı.Oysaki ilçemizde birkaç kişinin bir araya gelmesiyle yapılabilecek çok şey var. Bu kişilerin de elini taşın altına koyması gerekir. İlçemizin bir çok hayırseveri çıkmalı. Tirebolu İletişim Fakültesi’ni yaparken dayanışmayı gördük. Bu bize örnek olmalı. Görele bu konuda Tirebolu kadar yok mu? Benim bir arsa bağışlamam sorunu çözecekse bağışlıyorum. Fakat başka hayırseverlerin de çıkarak kısa zamanda ilçemize Uygulamalı Yüksekokul binasını yapmasını bekliyoruz” dedi.