Yunan Meclisi'nde darbe çağrısı

Yunan Meclisi'nde darbe çağrısı

Yunan ve Makedon hükümetleri arasında üzerinde uzlaşmaya varılan isim sorunu mutabakatına ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Barbarusis, "Orduyu, bu ihaneti durdurmak amacıyla, Başbakan Aleksis Çipras, (Savunma Bakanı) Panos Kammenos ve Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'u tutuklayarak antlarını yerine getirmeye çağırıyorum" dedi.

Mecliste tansiyonun yükselmesine sebep olan çağrı, özellikle hükümetin ana ortağı SYRIZA'lı vekillerin tepkisine ve sözlü sataşmasına yol açtı.

Meclis grup başkanlarını olağanüstü toplantıya çağıran Meclis Başkanı Nikos Vutsis, Barbarusis'in sözlerine ilişkin "Bu ifadeler darbeye açık bir davettir" ifadelerini kullandı. Vutsis, Altın Şafak Partisi'nin Atina ve Üsküp arasında imzalanacak anlaşma öncesinde şiddeti tırmandırmayı hedeflediğini savunarak, Altın Şafak'ın konuya ilişkin genel kurul toplantılarına katılımının yasaklanmasını teklif etti. Teklif, Altın Şafak haricindeki diğer tüm partilerin onayıyla kabul edilerek, partinin görüşmeler boyunca Genel Kurul'a katılımı engellendi.