Yunan’ın 92 Yıl Önce İçindeki 78 Kişi İle Yaktığı Cami Yeniden Yapıldı

Yunan’ın 92 Yıl Önce İçindeki 78 Kişi İle Yaktığı Cami Yeniden Yapıldı

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Karatepe Köyü’nde 92 yıl önce 18 Şubat 1922 günü Yunanlılar tarafından içerisine doldurulan 78 masum insanla birlikte yakılan caminin yenisi yapıldı.
Cami inşaatında incelemelerde bulunan Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, yenilerek ‘Şehitlik Camii’ adı verilen caminin hatırasının çok acı olduğunu belirterek “Şehitliğin yanına yenisi yapılan bu camiinin hatırası çok acı ama, genç neslin o günleri unutmaması lazım” dedi.
İnşası tamamlanan ve tefrişat ve ses düzenin bu hafta sonunda tamamlanacağı belirtilen caminin 19 Eylül Cuma günü cuma namazı öncesi düzenlenecek törenle ibadete açılacağını belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, caminin yapılmasında emeği geçen Kültür ve Turzim Eski Bakanları’ndan Atilla Koç, Aydın Milletvekilleri, Aydın Valiliği ve Köşk Kaymakamlığı’na teşekkür etti. Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte kendi sorumluluk alanları içerisinde yer alan Köşk Karatepe Şehitliği’nin yapılan bu Cami ile birlikte daha da güzelleştiğini belirten Başkan Kılınç, bundan sonra bölgede değişik hayır etkinlikleri ve dini törenlerin yapılabileceğini belirtti.
“ACI HATIRAYI GELECEK NESİLLER UNUTMAMALI”
Geçtiğimiz yıl Karatepe mezaliminin son tanıklarının hayatını kaybettiğini belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Kurtuluş Savaşı sırasında en büyük acının yaşandığı bölgelerden birisi Efeler Diyarı Aydın ve Aydın’da da Köşk ilçesi ve Karatepe Köyü’müzdür. O dönemde Seki mahallesi olarak bilinen bu bölgedeki camiye doldurulan çoluk, çocuk, kadın ihtiyar yaklaşık 90 kişi cami ateşe verilerek yakılmış. Kurtulamayan 78 kişi ise bu camide şehit olmuştu. Yunan mezalimin en önemli tanığı ve belgesi durumundaki bu mekanı canlandırdık. Şimdi de 92 yıl önce yakılan caminin yenisini inşa ettik. Gençlerimizin o günleri unutmamasını istiyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.