Yunanistan - Fildişi Sahili maçının golleri (TIKLA İZLE)

Yunanistan - Fildişi Sahili maçının golleri (TIKLA İZLE)

C Grubu üçüncü ve son maçında Yunanistan ile Fildişi Sahili karşı karşıya geldi.

Organizasyona 3-0'lık Kolombiya mağlubiyetiyle başlayan Yunanistan, ikinci maçta Japonya ile golsüz sona berabere kalmıştı. Fildişi ise Japonya'yı 2-1 mağlup ettiği ilk maçın ardından aynı skorla Kolombiya'ya boyun eğmişti.

Bir üst tur için Yunanistan'ın mutlak kazanması gereken maçın ilk dakikalarında Fildişi Sahili'nin daha atak futbolu öne çıktı. Devrenin ilerleyen dakikalarında orta sahada dengeyi kuran Yunanistan, 32. dakikada hızlı geliştirdiği atakta Holebas'ın şutuyla gole yaklaşsa da bu sevince üst direk izin vermedi.

Devrenin sonuna doğru baskısını iyiden iyiye arttıran Yunanistan, 42'de aradığı golü buldu. Fildişi Sahili savunmasında Cheick Tiote'nin geri pası kısa düşünce araya giren Georgios Samaras'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Andreas Samaris ceza sahasına girip plase bir vuruşla topu kalecinin sağından ağlara gönderdi: 1-0.

İlk 45 dakika Komşu'nun tek gollü üstünlüğüyle sona ererken ikinci yarı üst tur için mutlak puana ihtiyacı olan Fildişi Sahili'nin baskısıyla başladı. Beklendiği gibi oyunu rakip yarı sahaya yıkan Fildişi, Gervinho, Drogba ve Yaya Toure ile eşitlik golünü aradı.

Fildişi ataklarına inatla direnen Yunanistan hızlı ataklarla farkı ikiye çıkarmanın yollarını aradı. Tecrübeli isim Karagounis'in füzesiyle ikinci gole bir kez daha yaklaşan mavi-beyazlılara direk yine geçit vermedi.

Ancak tur için ısrarcı davranan Fildişi beklediği golü 74'de buldu. Organize gelişen Fildişi Sahili atağında rakibinden sıyrılan Salomon Kalou arapasıyla Gervinho'yu savunmanın arkasına kaçırmayı başardı. Gervinho ceza sahası içinde bekletmeden tek pasla Wilfried Bony'i gördü ve Wilfried'in yaptığı plase vuruşta top filelerle buluşturdu: 1-1.

Bu gol Fildişi için tur anlamını taşırken Yunanistan son kozları için rakip kalede gol aradı. Mücadelenin duraklama dakikalarında ceza sahası içinde Sio'nun Samaras'a yaptığı hareket sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Samaras hata yapmadı ve Yunanistan'a 90+3'de kaydettiği golle bir üst turu getirdi.

Castelao Stadyumu’ndaki mücadele 2-1 sonuçlanırken Yunanistan hanesine yazdırdığı 3 puanla C Grubu'nu 2. sırada tamamladı. Böylece Dünya Kupası tarihinde ilk kez gruptan başarısı gösteren Yunanistan, 'Ölüm Grubu'nu lider bitiren Kosta Rika'nın rakibi oldu.



YUNANİSTAN - FİLDİŞİ SAHİLİ MAÇIN GOLLERİ / İZLE

KOLOMBİYA - JAPONYA MAÇIN GOLLERİ / İZLE

URUGUAY - İTALYA MAÇIN GOLLERİ / İZLE

KOSTA RİKA - İNGİLTERE MAÇIN ÖZETİ / İZLE