Yunanistan'da yargılanan DHKP-C üyelerinin cezaları belli oldu

Yunanistan'da yargılanan DHKP-C üyelerinin cezaları belli oldu

Aralarında 19 Mart 2013’te Ankara’da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne saldırılarına katıldıkları şüphesiyle aranan Hasan Biber ile Mehmet Yayla’nın da bulunduğu 12 kişinin yargılandığı davaya Midilli adasındaki Kuzey Ege Ağır Ceza Mahkemesi’nde bakıldı.

Mahkeme, 100 kilo patlayıcı taşıyan şişme botta yakalanan Yayla ve Biber’i yedişer yıl, operasyon sırasında Sakız adasında yakalanan Sinan Oktay Özen’i de altı yıl hapse mahkum etti.

Yaklaşık 1.5 yıldır tutuklu olan Yayla ve Biber, cezalarının beşte üçünü çektikten sonra, yani iki yıl içinde serbest bırakılacaklar.

Mahkeme, “işbirliği” yaptıkları suçlamasıyla DHKP-C üyeleri Harika Kızılkaya, Fadik Adıyaman, Mustafa Yılmaz ve Erdoğan Çakır’ın tescilli olarak 3-6 yıl hapislerine ve tahliyelerine karar verdi.


Hasan Biber

DHKP-C’nin lider isimlerinden Hüseyin Fevzi Tekin ile Şerif Turunç ise beraat etti. Tekin, başka bir davadan da yargılandığı için tekrar cezaevine gönderildi.

Şişme botun sahibi Emin Sakallı ile Alvertos ve Stathis isimli iki Yunan ise “göçmen kaçakçılığı” suçuyla 3.5-6 hapis cezalarına çarptırıldı.

Hürriyet’e konuşan DHKP-C’lilerin avukatı Yanis Rahiotis, verilen cezalardan tatmin olduklarını söyledi.

Yunanistan, hem Sakız operasyonunda yakalanan, hem de 10 Şubat 1014’te Atina’da aralarında Sabancı suikastı faillerinden İsmail Akkol’un da bulunduğu DHKP-C üyelerinin Türkiye’ye iadesini reddetmişti.