Yunusemre Belediyesi’nden Yunusemre Gazetesi

Yunusemre Belediyesi’nden Yunusemre Gazetesi

Yunusemre Belediyesi’nin her ay yayınlanacak olan Yunusemre Gazetesi yayın hayatına başladı. Belediyenin aylık faaliyetlerini içeren gazetenin ilk sayısında önemli mesajlar veren Başkan Mehmet Çerçi, “Hedefimiz herkesin belediyesi olmak.” dedi.
Yunusemre Belediyesi kurumsal alt yapısını güçlendiriyor. Belediyenin 5 aylık faaliyetlerinin yer aldığı Yunusemre Gazetesi Eylül ayı başında çıktı. 30 bin adet gazete Manisa’da tüm resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar ve vatandaşlara ulaştırıldı.
Gazetenin manşetinde “Herkesin Belediyesi” ifadesi kullanıldı. Sür manşette ise “Oy birliği meclisi” başlığıyla Nisan ayından bu yana yapılan belediye meclis toplantılarındaki birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı. CHP’li meclis üyelerinin sayıca yetersiz olmasına rağmen komisyonlara katılabileceği haberi de oy birliği meclisini destekleyen haber olarak sayfada yer aldı.
Gazetede Yunusemre Belediyesi’nin faaliyetleri, sosyal ve kültürel projeler ile Ramazan ayı etkinlikleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Başkan Çerçi’nin belediye başkanlığına uzanan hikayesi kronolojik sıralamaya göre yansıtıldı.
Gazetede “Başkanın mesajı” başlığıyla görüşlerini yazan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, belediyenin kuruluşundan bugüne yapılan hizmetleri anlattı. Çerçi yazısında şu ifadeleri kullandı: “Yeni bir belediyeyiz. Sıfırdan kurduğumuz belediyemizi hızla ayağa kaldırdık. Vizyonumuz, çizgimiz net. Yunusemre ilçesinin önümüzdeki 25-50 yılını planlıyoruz. Geleceğe yönelik, toplumun her kesimini kucaklayacak, herkese hitap edecek projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. Geçen 4-5 aylık süreçte tatil yapmadan, gece gündüz sizler için çalıştık. Çok önemli mesafe katettik. Aynı samimiyetle yolumuza devam ediyoruz. Bize güvenin.”