Yürekler ağza geldi

Yürekler ağza geldi

Bilecik’te sentetik sahada bugün saat 11.00’da başlayan Osmaneli Gençlerbirliğispor ile 1308 Osmaneli Belediyespor arasında oynanan U-17 futbol müsabakasının 70. dakikasında 1308 Osmaneli Belediyespor oyuncusu Ahmet Kelemci çıktığı bir hava topu sonrası sakatlanarak yere düştü. Yaşanan sakatlık sonrası dili boğazına kaçan futbolcuya ilk müdahaleyi saha içinde bulunan sağlık görevlisi yaptı. Hemen 112 Acil Servisi’ne haber verilmesi üzerine olay yerine gelen görevliler, ambulansla sakatlanan futbolcuyu Bilecik Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar.

Ambulansın arandıktan 15 dakika sonra geldiğini iddia eden taraftarlar tribünden tepkilerini gösterdiler. Ambulansın gidişinden sonra verdikleri tepkinin nedenini açıklayan Osmaneli Gençlerbirliğispor Yöneticisi Gürkan Ekin, yaşanan bir hava topu sonrası karşı rakip takımın futbolcusunun yere düştüğünün belirterek, “O ara dilini yutmuş ve büyük ihtimal bizim sağlıkçı arkadaşlar müdahale ettiler. Bizim tepkimiz ambulansa. Böyle bir şey olamaz. Bizim aylık toplantılarımızda ambulans konusu konuşuldu ve bizlere üç dakikada ambulansın olay yerine geleceği söylendi. Ama olayda ambulansın gelmesi 12-13 dakikayı buldu” diyerek tepkisini dile getirdi.

“BU ÇOCUK BURADA ÖLSE HESABINI KİM VERECEK”

"Bu çocuk burada ölse ne olacak bunun hesabını kim verecek" diye soran Ekin, “Buna bir çözüm bulmaları lazım. Her maça bir ambulans vermeleri gerekiyor. Eskiden böyle bir şey vardı, ondan sonra maliyetler çok yüksek diye vazgeçildi. Yani para kadar değeri yoksa bu çocukların burada anlamı yok yani, o zaman maça çıkmasınlar. İşi bilmeyen biri olsa çocuk burada ölecekti. Kaldı ki sadece bu çocuk değil ki; burada herkes emek veriyor. Bu yapılan terbiyesizlikten başka bir şey değil. Madem böyle bir şey kuruyorsun, madem Türk futboluna faydalı insanlar çıkarmak istiyorsun, bunlar nereden çıkıyor, buradan çıkıyor işte. Oynanan müsabaka U-17 yani A takımlarının geleceği bunlar. İki sene sonra A takımda bu çocuklar. Biz bunlar için uğraşıyoruz, işimizden gücümüzden kalkıp geliyoruz. Keyfimizden gelmiyoruz buraya. Ama bu kadar olmaması lazım. Yazık günah, şu tere yazık ya. Bu kadar da olmaz. Üç dakikada gelecekse ambulans o zaman üç dakikada gelecek buraya. Madem arandığı zaman 112 Acil diyorlar, üç dakikada gelsin böyle bir şey olmaz, 15 on beş dakika oldu” dedi.

Öte yandan, Bilecik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan futbolcunun hayati tehlikesi olmadığını ve sadece dudağındaki yaralanma dolayısıyla bir hasar oluştuğu belirtildi.