Yurttaki kızları sabıkalı hırsız kaçırmış!

Yurttaki kızları sabıkalı hırsız kaçırmış!

Y.M'nin kızlara uyuşturucu kullandırdığı da kızlardan birinin ifadeleriyle anlaşıldı. Y.M tutuklandı, yaşları 15 ile 17 arasında değişen 5 kız ise farklı şehirlerdeki yurtlara yerleştirildi. 

Hastaneden arabayla kaçırmış
11 Aralık'ta basına yansıyan olayda, Bursa'da bir rehabilatasyon merkezinde kalan 4 kızın bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Hastaneye kaldırılan kızlar, ayakta tedavi edildikten sonra başka bir arkadaşlarını da yanlarına alarak hastaneden kaçmıştı. Olayı araştıran polis kızları Bursa ve İnegöl'de buldu. Kızların kaçışının ayrıntıları da ortaya çıktı. Kızların ifadesine göre kızlardan birinin sevgilisi olan 25 yaşında, çeşitli suçlardan sabıkalı Y.M olay günü iki akrabasıyla hastaneye geldi. Yanlarındaki görevlisi atlatan kızlar, Y.M'nin arabasıyla kaçtılar. 

Kızlara uyuşturucu vermiş
Gemlik'e giden kızlar, burada Y.M'nin amcasına ait evde kaldılar. Y.M'nin temin ettiği uyuşturucuları kullandılar. İki kız Gemlik'te kaldı, Y.M diğer 3 kızla birlikte İnegöl'e gitti. İnegöl'de kızlardan biri gruptan ayrıldı ve polise giderek teslim oldu. Durumu da polise anlattı. Bir süre sonra polis diğer kızları da buldu. Haklarında uyuşturucu madde kullanmaktan işlem yapılan kızlar, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Y.M'nin sevgilisi olan kızı bulmak için çalışmalarına devam eden polis, Y.M'nin İnegöl'deki evine gitti. Polisi gören Y.M evin camından atlayarak kaçmaya çalıştı. Kovalamaca sonucu yakalandı. Hırsızlık suçundan hüküm giydiği ve arandığı anlaşılan Y.M hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'Uyuşturucu temin etmek' suçlarından da işlem yapıldı ve tutuklandı. Kızlar ise farklı illerdeki yurtlara gönderildi.