Yüsem Türkiye’nin En Faal Eğitim Merkezi

Yüsem Türkiye’nin En Faal Eğitim Merkezi

Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak ve YÜSEM Koordinatörü Serap Türkyılmaz ile bir araya gelerek 2014 yılını değerlendirdi.
YÜSEM Müdürü İsmail Adak, Türkiye’de sürekli eğitim merkezleri sıralamasında en faal ve en fazla branşa sahip eğitim merkezi olduklarını ifade etti. YÜSEM’in Yalova’da ciddi bir açığı kapattığına işaret eden Adak, “Türkiye’de en aktif olan sürekli eğitim merkezinin başındayız. Bir numaralı adamlarla bir numara iş, iki numaralı adamlarla üç numaralı iş yapılır. Biz her zaman bir numaralı adamlarla çalışırız” dedi.
YÜSEM Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak, “Başbakanlığa bağlı Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) yurt dışındaki işsiz gençlere yönelik mesleki eğitimler düzenlemek için Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM)’i seçti. Bunun yanı sıra denizcilik eğitimleri, kurumsal eğitimler, insan kaynakları eğitimi, kişisel gelişim, kaynakçılık, tıbbi sekreterlik, ilkyardım eğitimi, yangın eğitimleri, YDS eğitimi, temel çizim ve desen eğitimi ve mesleki eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Bunların hepsi istihdam garantilidir. Bu sertifikaları alanlar istihdam alanları olduğu için bu programlara katılıyorlar. 2014 yılında 56 adet eğitim programı düzenlendi. Her ay yaklaşık 5 eğitim tertip etmişiz. Geçen yıl eğitimlerimize katılanların toplamı 755 kişidir” dedi.
YÜSEM Koordinatörü Serap Türkyılmaz ise denizcilik eğitimlerinde Marmara bölgesindeki yetkili kuruluş olduklarını ifade ederek, “Marmara bölgesinde bütün denizcilerini sertifika yenilemeleri gerektiği zaman gelecekleri yer biziz. Bu sertifikalar dünyanın her yerinde geçerlidir” diye konuştu.