Yusuf Ziya Yılmaz: “güneydoğu’daki Belediyelerimizin Sorunu Bizim Sorunumuzdur”

Yusuf Ziya Yılmaz: “güneydoğu’daki Belediyelerimizin Sorunu Bizim Sorunumuzdur”

ŞANLIURFA (İHA) – AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak amacıyla Şanlıurfa’ya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hiçbir zaman bu Güneydoğu’daki belediyelerimizin işi, bizim işimiz değil gözüyle bakmayacağız. Güneydoğu’daki belediyelerin sorunu bizim sorunumuzdur” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilecek AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı için Şanlıurfa’ya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Karaköprü Belediyesi’ni ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Şanlıurfa’ya gelmekten mutlu olduklarını ifade ederek, “Bugün Urfa’mızda genişletilmiş il başkanları toplantısı için buradayız. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında burada genişletilmiş il başkanları toplantısı icra edecek. Bu amaçla buradayız. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulmahit Gül’ün organize ettiği ve belirlediği ölçekte Büyükşehir Belediyelerimiz buradaki İlçe belediyelerimizle özellikle, bu Suriye, gerekirse Kuzey Irak’tan ülkemize göç etmiş, misafir etmekte olduğumuz komşu iki ülke insanlarının burada oluşturdukları, onları misafir etme süreçleri içinde oluşturdukları ihtiyaçlar ve sorunlara yönelik buradaki ilçe belediyelerimizin verdiği mücadeleye hangi oranda katkı verebiliriz onları istişare edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Yılmaz, “Bu katkılarda hiçbir zaman için bu Güneydoğu’daki belediyelerimizin işi, bizim işimiz değil gözüyle bakmayacağız. Bizim şehirlerimizde bizim belediyelerimizde problem olsa nasıl bizim Güneydoğudaki belediye başkanları kardeşlerimiz koşup gelip de bizim yapabileceğimiz ne var diyecekse bizde buraya o amaçla adeta koşup bir gün toplamızdan önce geldik” ifadelerinde bulundu.
Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ise Belediye Başkanlarını ağırlamaktan ve ilçede misafir etmekten onur duyduklarını belirterek, belediye çalışmaları ile ilgili karşılıklı görüş ve öneride bulunacaklarını dile getirdi.
Başkan Çiftçi, günün anısına misafir belediye başkanlarına, ilçenin sembolü olan Nar figürlü gümüş işlemeli hediye takdim etti.