Yüzbaşı Murat Eren tahliye oldu!

Yüzbaşı Murat Eren tahliye oldu!

Atabeyler davası kapsamında tutuklanan ve tahliye edilmeyen tek subay olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in, yeniden yargılanması ve infazının durdurularak tahliye edilmesine karar verildi. Kararın Kartal Cezaevi'ne ulaşmasının ardından Murat Eren 21.45 sıralarında tahliye oldu. Cezaevi önünde eşi Hande Eren ve sevenleri tarafından büyük coşkuyla karşılanan Murat Eren, yakınlarıyla hasret giderdi.



Murat Eren hakkında tahliye kararı çıktı!


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Eren, "Özgür olmayı daha henüz tadamadım. Bu tatmak herhalde biraz süre alacak. Bugün 3 şehidimiz vardı boğazda. Güneydoğu'da içeriden hançerlenmesine rağmen emniyet ve silahlı kuvvetler mücadeleye devam ediyor. Hala şehit veriyoruz. Allahtan rahmet diliyorum. Tarif edilmesi zor duygular içindeyim. Evet ben çıktım. İnşallah özgür olduğumu bir an önce hissetmeye başlarım. İki tane daha astsubayımız var içeride. Onlara selam ediyorum. Onlar da inşallah bir an önce dışarı çıkacaklar" dedi.

Tahliye kararını beklediğini söyleyen Eren, "Bu süreçten önce bekliyordum aslında. 10 senedir uğraştığım bilirkişi raporunu ilk defa 30 Haziran'da Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi ilk defa kabul etti. Umutlanmıştım ama bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum" şeklinde konuştu.



Eren, kendisine ceza veren hakimleri tutuklandığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:


"Bunun kumpas olduğunu ben biliyordum ama insanlar daha yeni öğrendiler. İnananlar vardı ama çok da umursanmıyordu. Tereddütsüz inanan insanlara teşekkür ediyorum. Bu süreçte bunca yılım geçti. 4 yıla yakın içeride kaldım. Bu süre zarfından dava arkadaşlarımızdan hayatını kaybedenler, evlatlarını kaybeden pek çok dava arkadaşım var. Onların yanında bizim 3-5 sena hesabını yapıyor olmamız abes kaçar. Çok çükür sağlıklıyım. Silahlı kuvvetlere dönüş konusunda bizler ailemiz ve komutanlarımız tarafında vatansever bireyler olarak yetiştirildik. Vatan derse ki 'gel şu görevi yap' inanıyorum ki yeni subayları yetiştirebilecek yetim hala devam ediyordum. Gönlüm ister tabii ki bir an önce uçuşa dönmeyi. Silahlı kuvvetlere çağırırlarsa 'hayır' diyemem herhalde. Devlete küsülmez, kırgın değilim."

Eren, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi neler hissettiğinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Bunu FETÖ ekibinin yaptığını ilk etapta fark ettim. Ne yalan söyleyeyim kıyafetimi giydim ve herhangi bir gelişme olursa buradan direkt kaçacaktım ve mücadeleye dışarıda devam edecektim. Bunu telefonla birkaç arkadaşıma söyledim, komutanlarıma söyledim. Teyakkuzda bekliyordum. Burada en kolay bulacakları kişi bendim. Mücadeleyi dışarıda kanımın son damlasına kadar devam ettirirdim. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Kalbi vatan sevgisiyle dolu insanları hesap edemediler."

Murat Eren kendisi ile ilgili yeni bir yargılama süreci olacağını ifade ederek, "Gerçekten bilirkişi raporuna bakan bir heyet olacağına inanıyorum. İlk celsede davamın beraat ile sonuçlanacağına inanıyorum" dedi.