Yüzme Kursu Ön Kayıtları Başladı

Yüzme Kursu Ön Kayıtları Başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sporium’da akademik ve idari personele yönelik yüzme kursu ön kayıtları başladı.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yüzme Eğitim Sorumlusu M. Adem Demirezer, akademik yılın başlamasıyla birlikte öğrencilerin, akademik ve idari personelin bu dönemi en güzel şekilde geçirmesi amacıyla başlatılan yüzme kurslarının, 4 Kasım 2014 tarihinde başlayıp, 28 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.
Yüzme kurslarının birey üzerindeki etkisine dikkat çeken Demirezer, “Yüzme sporu beden gelişiminin temel sporlarından biridir. Tüm vücut kaslarının kullanıldığı sporlardandır. Su direncine karşı yapılan bir spor olması nedeniyle kas kuvvetine ve genel dirence önemli katkılarda bulunur, vücuda esneklik ve dayanıklık kazandırır. Kalbi güçlendirir, dolaşımı düzenler. Vücut direncini yükseltir, gribal enfeksiyonlardan korur ve kas olarak güçlenmesini sağlar. Psikolojik açıdan kendine güven, konsantrasyon, güçlü iletişim, stres gibi kavramları pozitif anlamda dengeler” dedi.
Bir egzersiz programının vücuda kazandıracağı tüm olumlu etkileri yüzme ile sağlamanın mümkün olduğunu söyleyen Demirezer, “Birçok sporda görülebilecek riskler daha düşük orandadır. Oksijen kullanma kapasitesi artar, kalp güçlenir, solunum fonksiyonları gelişir, kardiyovasküler dayanıklılık, kondisyon artar, kasların kuvvet ve dayanıklılığı artar, esneklik, denge ve koordinasyon gelişir, fiziksel dış görünüm simetrik ve daha iyi gelişir, bu diğer sporlara göre üstünlük sağlar” diyerek, bir insanın voleybol, basketbol, futbol oynamayı bilmemesinin bir eksiklik olmadığını ifade etti.
“Yüzme bilmemek bir eksikliktir” diyen Demirezer, “Yüzmeyi bilmek insan hayatı için çok önemli. Yaz aylarında birçok insanların yüzme bilmediğinden dolayı boğularak öldüğünü biliyoruz” diyerek, bu olayların bir daha yaşanmaması için herkesi GAÜN Sporium Yüzme Kursları’na davet etti.