Yyü Teknokent Açılışa Hazır

Yyü Teknokent Açılışa Hazır

VAN (İHA) – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Teknokent binasının açılışa hazır olduğunu açıkladı.
Açıklamalarda bulunan Görentaş, 220 dönüm arazi üzerinde inşa edilen YYÜ Teknolojik Gelişme Bölgesi’nde yapılan Teknokent idare ve kuluçka binasının bittiğini ifade etti. Görüntaş, “Binamız 3 bin 450 metrekare kapalı alana sahip ve yaklaşık 4 milyon TL maliyetle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanmıştır. Yapılan katkıdan dolayı Bakanımız Sayın Fikri Isık’a şükranlarımızı sunuyoruz. Şu ana kadar 35 girişimci ön başvuru yapmış. Bu başvurulardan bazılarının projeleri yönetim kurulumuzda kabul edilmiştir. YYÜ Teknokent, Van’ın ve bölgenin ekonomik ve sosyal hayatında önemli bir yer alacaktır. Bölgenin gelişmesinde önemli bir sinerji odağı haline gelecektir. Bölgedeki üretim ve hizmet sektörü kuruluşlarının gelişimine ve Van’ın marka şehir olmasına önemli katkı sunacaktır. YYÜ Teknokent; kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının bilimsel ve teknolojik gelişmeyi sağlamak için lokomotif görevi üstlenecektir” dedi.
Görentaş, alın teri değil akıl teri ile para kazanmanın teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bilgiye ve ileri teknolojiye dayalı firmaların kurulup gelişmesini sağlayan, insanları ve firmaları AR-GE yapmaya teşvik eden teknokentler, çağımızda ileri teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli ürün ve hizmetler üreten, araştıran ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veren girişimciler ve şirketler açısından ve ayrıca üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi kapsamında giderek önem kazanmaktadır. Önümüzde rekabetin en önemli unsuru AR-GE ve inovasyondur. İnovasyon işletmelerin rekabet gücünü belirleyen en önemli unsur haline gelmiştir. Bu nedenle AR-GE alanında girişimciliği desteklemek ve inovasyon kümelenmesi çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Alın teri değil akıl teri ile para kazanmanın teşvik edilmesini ön plana alacağız” şeklinde konuştu.