Zambiya Büyükelçisi'nden Atilla Ödünç'e ziyaret

Zambiya Büyükelçisi'nden Atilla Ödünç'e ziyaret

Heyetler arası kabulde Zambiya büyükelçisi 27. Dönemde Dostluk grubu başkanlığına seçilen Atilla Ödünç'ü tebrik ederek, İki ülke parlamentolararası görüşmelerin önemine değindi. Bununla ilgili olarak Zambiya'nın da Türkiye benzeri Başkanlık sistemi ve çok partili demokrasiyle yönetilen bir ülke olduğunu ve kendi meclislerinde oluşturulacak Dostluk grubunun da Türk heyetini ülkelerinde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Büyükelçi Bursa'yı çok merak ettiğini ve görmek istediğini dile getirince Dostluk grubu başkanı Atilla ödünç kendilerini ağılamaktan ve ziyaretlerine eşlik etmekten büyük memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Atilla ödünç büyükelçiye TBMM ziyaretlerinde; Türkiye - Zambiya ilişkilerinin 2013 yılında Ankara Büyükelçiliğinin açılmasıyla ivme kazandığını, İki ülke işbirliğini geliştirmek üzere tarım, turizm, sağlık, altyapı/konut gibi alanlarda teknik düzeyde yakın çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. 28 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleşen görüşmenin ardından 2018 yılı sonunda Türk Hava Yolları'nın Zambiya' ya direk seferlerine başlamasıyla her iki ülke arasında karşılıklı işbirliği ve diyaloğun daha da güçleneceğine inandığını dile getirdi.

Sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmenin ardından karşılıklı ülke motiflerinin yer aldığı hediye takdimi gerçekleşti.